![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gepocheerde eieren in een pikante tomatensaus, ontbijt/avondmaal, 4 à 6 p., Israël ![]() 1/4 kop olijfolie 3 jalapeños, zaad verwijderd en fijngehakt 1 kleine ui, in stukjes gesneden 5 tenen knoflook, geplet en fijngesneden 1 tl gemalen komijn 1 el gemalen paprika 2 blikken tomaatblokjes van 400 g kosher zout, naar smaak 1/2 kop feta, verkruimeld 1 el gehakte peterselie 6 eieren verder: warme pitabroodjes Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olie in een koekenpan. Voeg de chili's en de uien toe en bak ze een minuut of zes tot ze gebruind zijn. Voeg de knoflook, komijn en paprika toe en bak ze terwijl je roert 2 minuten mee. Voeg de tomaatblokjes samen met een halve kop water toe. Draai het vuur lager en laat het geheel -zo nu en dan roerend- ongeveer 15 minuten pruttelen en wat indikken. Kruid de saus met zout. Breek de eieren boven de pan. Verdeel ze gelijkmatig over het gerecht. Doe het deksel op de pan en laat de eieren garen tot ze net gestold zijn. Verkruimel de feta over de shatshuka en strooi er de peterselie over. Serveer er pitabroodjes bij om er de saus mee op te deppen. Shatshuka ofwel "mengsel" is een gerecht van gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chilipepers en ui, gewoonlijk gekruid met komijn. Het gerecht stamt zo goed als zeker uit Tunesië maar maakt evenzeer deel uit van de Libische, Algerijnse en Marokkaanse keuken. Ook in Israël is shatshuka ("van alles door elkaar") populair. Het werd er geintroduceerd door Tunesische Joden. Shatshuka is gelijk aan het Turkse gerecht "menemen". Mexico heeft eenzelfde soort gerecht namelijk "huevos ranchero" Een meer substantiële vorm van shatshouka is shatshouka met eieren en gehaktballetjes. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |