R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SHALGAN
meiknolletjessalade, 4 p., Kazachstan

500 g meiknolletjes, schoongemaakt
125 g rode paprika, in blokjes gesneden
2 wortels, geschild
1 1/2 ui, fijngesneden
50 g bladgroente
1 teen knoflook, fijngesneden
zout en peper

voor de dressing:
2 el olie
2 el azijn
suiker, naar smaak
cayennepeper, naar smaak
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Snijd de knolletjes en wortels in reepjes en strooi er wat zout en peper over.

Snijd de bladgroente indien nodig wat fijner en blancheer de bladgroente als dat nodig is.
 
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

Doe de gesneden meiknolletjes, wortels, bladgroente, ui, knoflook en paprika in een kom en meng ze.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet die over de salade.
Schep de salade om.

Doe de salade over op een serveerschaal en breng wat garnering aan (reepjes paprika, schijfjess meiknol, wat peterselie, bieslook of wat ook maar van pas komt).


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________