R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| amandel-semolinacake, dessert, bij de thee, Libanon 2 koppen semolina 1 kop bloem plus 1 eetlepel 1/2 tl kurkuma 1 tl bakpoeder 1 kop gezouten boter, gesmolten 1 kop suiker plus 3 eetlepels 1 1/2 kop melk 1/2 kop water 1/2 kop amandelschaafsel Bereiding Meng in een kom de semolina, de bloem, de kurkuma en het bakpoeder. Meng in een andere kom de boter, de suiker, de melk en het water. Voeg het mengsel toe aan de kom met droge bestanddelen en meng alles goed. Doe het beslag in een ingevet rechthoekig bakblik van ruim 20 bij 30 centimeter en strooi er het amandelschaafsel over. Bak de sfouf 30 à 35 minuten in de op 175 C voorverwarmde oven. Laat de cake 15 à 20 minuten in de vorm staan voor je die eruithaalt en op een rooster verder laat afkoelen. Je kunt de cake serveren met een schep volle yoghurt of besprenkeld met wat honing maar evengoed zonder deze toevoegingen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |