R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SFOUF
amandel-semolinacake, dessert, bij de thee, Libanon






2 koppen semolina
1 kop bloem plus 1 eetlepel
1/2 tl kurkuma
1 tl bakpoeder
1 kop gezouten boter, gesmolten
1 kop suiker plus 3 eetlepels
1 1/2 kop melk
1/2 kop water
1/2 kop amandelschaafsel


Bereiding


Meng in een kom de semolina, de bloem, de kurkuma en het bakpoeder.

Meng in een andere kom de boter, de suiker, de melk en het water.
Voeg het mengsel toe aan de kom met droge bestanddelen en meng alles goed. 
Doe het beslag in een ingevet rechthoekig bakblik van ruim 20 bij 30 centimeter en strooi er het amandelschaafsel over.

Bak de sfouf 30 à 35 minuten in de op 175 C voorverwarmde oven.
Laat de cake 15 à 20 minuten in de vorm staan voor je die eruithaalt en op een rooster verder laat afkoelen.


Info


Je kunt de cake serveren met een schep volle yoghurt of besprenkeld met wat honing maar evengoed zonder deze toevoegingen.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________