|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| varkensvlees-paprikastoofpot, 4 à 6 p., Hongarije 1 k varkensvlees, in blokjes 50 g boter 3 uien, fijngesneden 15 g paprikapoeder 2 à 3 groene paprika's 2 à 3 tomaten 1/2 el bloem 400 ml zure room 1 teentje knoflook zout Bereiding Verhit de boter in een braadpan. Fruit de uien goudbruin. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de knoflook toe en fruit die even mee. Draai het vuur hoog en doe het vlees bij het uien-paprika-knoflookmengsel. Voeg als het vlees is dichtgeschroeid en het meeste vocht in de pan is verdampt de paprika's en de tomaten toe. Laat het geheel op laag vuur stoven tot het vlees gaar is. Meng de bloem door de zure room. Voeg het mengsel aan de pan toe en meng het met de overige ingrediënten. Laat het geheel weer op temperatuur komen. Serveren met galuska (zie het betreffende recept op deze site).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|