R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SEPEN
hete saus, 6 p., Tibet

1 kop chili's, soort naar keuze
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 rode ui
2 tomaten
2 stengels bosui
2 el gehakte verse koriander
1 el plantaardige olie
1/2 el zout


Bereiding


Plet de tenen knoflook en snijd ze fijn.
Halveer de ui en snijd beide helften in schijfjes.
Snijd de selderijstengels in stukjes.
Snijd de tomaten in schijfjes en de bosuitjes in ringetjes.
Snijd of hak de koriander fijn.
Het snijden hoeft niet heel precies te gebeuren want alle ingrediënten worden nog geblend.

Verhit een koekenpan en giet er een 1 el olie in.
Fruit de knoflook een halve minuut. Voeg de ui toe en fruit die een paar minuten mee.
Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak ze even mee.
Voeg de kop chili's toe en roerbak ze een minuut.
Voeg de schijfjes tomaat toe en even later de koriander en de bosui.
Meng alle ingrediënten goed en zet vervolgens het deksel op de pan.
Neem de pan na 3 minuten van het fornuis. Doe de inhoud in een foodprocessor of blender. Blend het mengsel tot het de consistentie van een grove saus heeft.


Info


Tibetaanse gerechten zijn op zich tamelijk mild, maar ze worden bij het consumeren nagenoeg altijd spicier gemaakt met een alom aanwezige saus als sepen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________