|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hete saus, 6 p., Tibet 1 kop chili's, soort naar keuze 3 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 1 rode ui 2 tomaten 2 stengels bosui 2 el gehakte verse koriander 1 el plantaardige olie 1/2 el zout Bereiding Plet de tenen knoflook en snijd ze fijn. Halveer de ui en snijd beide helften in schijfjes. Snijd de selderijstengels in stukjes. Snijd de tomaten in schijfjes en de bosuitjes in ringetjes. Snijd of hak de koriander fijn. Het snijden hoeft niet heel precies te gebeuren want alle ingrediënten worden nog geblend. Verhit een koekenpan en giet er een 1 el olie in. Fruit de knoflook een halve minuut. Voeg de ui toe en fruit die een paar minuten mee. Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak ze even mee. Voeg de kop chili's toe en roerbak ze een minuut. Voeg de schijfjes tomaat toe en even later de koriander en de bosui. Meng alle ingrediënten goed en zet vervolgens het deksel op de pan. Neem de pan na 3 minuten van het fornuis. Doe de inhoud in een foodprocessor of blender. Blend het mengsel tot het de consistentie van een grove saus heeft. Tibetaanse gerechten zijn op zich tamelijk mild, maar ze worden bij het consumeren nagenoeg altijd spicier gemaakt met een alom aanwezige saus als sepen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|