|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SEMIFREDDO MET KERSEN EN BITTERKOEKJES
6 à 8 p., Nederland 500 g kersen 250 ml slagroom 75 g suiker 250 g ricotta 100 g bitterkoekjes 1 el maizena Bereiding Ontpit de kersen. Zorg dat het vruchtvlees en de pitten niet door elkaar kunnen raken door iedere pit meteen in een terzijde geplaatst kommetje te doen. Snijd het vruchtvlees van de kersen doormiddden of in vieren als het grote kersen zijn. Snijd of hak de bitterkoekjes in stukjes. Bekleed een cakebakvorm met groot stuk plasticfolie. Je moet er de bodem en zijkanten mee kunnen bedekken en er moet aan alle kanten een flinke strook folie over de rand hangen. Doe de slagroom plus 50 g suiker in een ruime kom en klop de room stijf. Roer de ricotta los en spatel die door de stijfgeklopte room. Spatel er vervolgens de in stukjes gehakte bitterkoekjes en de helft van het kersenvruchtvlees door. Bewaar de andere helft van de kersen tot nader gebruik in de koelkast. Schep het mengsel in de cakevorm. Houd de folie daarbij zo goed mogelijk op zijn plaats. Dek het mengsel af met de overlappende folie. Laat de semifreddo in de vriezer minimaal 4 uur opstijven.. Neem tegen de tijd dat je de semifreddo wil serveren, de kersen uit de koelkast en breng die onder toevoeging van 1 dl water, 25 g suiker en 1 el maizena aan de kook. Laat de saus dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Leg de semifreddo op een rechthoekige serveerschaal en schenk er de kersensaus over. Snijd de semifreddo aan tafel in plakken. |