R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SEMIFREDDO MET KERSEN EN BITTERKOEKJES
6 à 8 p., Nederland





500 g kersen
250 ml slagroom
75 g suiker
250 g ricotta
100 g bitterkoekjes
1 el maizena


Bereiding


Ontpit de kersen. Zorg dat het vruchtvlees en de pitten niet door elkaar kunnen raken door iedere pit meteen in een terzijde geplaatst kommetje te doen. Snijd het vruchtvlees van de kersen doormiddden of in vieren als het grote kersen zijn.

Snijd of hak de bitterkoekjes in stukjes.

Bekleed een cakebakvorm met groot stuk plasticfolie. Je moet er de bodem en zijkanten mee kunnen bedekken en er moet aan alle kanten een flinke strook folie over de rand hangen.

Doe de slagroom plus 50 g suiker in een ruime kom en klop de room stijf. Roer de ricotta los en spatel die door de stijfgeklopte room. Spatel er  vervolgens de in stukjes gehakte bitterkoekjes en de helft van het kersenvruchtvlees door. Bewaar de andere helft van de kersen tot nader gebruik in de koelkast.

Schep het mengsel in de cakevorm. Houd de folie daarbij zo goed mogelijk op zijn plaats. Dek het mengsel af met de overlappende folie.
Laat de semifreddo in de vriezer minimaal 4 uur opstijven..

Neem tegen de tijd dat je de semifreddo wil serveren, de kersen uit de koelkast en breng die onder toevoeging van 1 dl water, 25 g suiker en 1 el maizena aan de kook. Laat de saus dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Leg de semifreddo op een rechthoekige serveerschaal en schenk er de kersensaus over. Snijd de semifreddo aan tafel in plakken.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________