R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SELDERIJ-RADIJS-APPELSALADE MET WALNOTEN EN GORGONZOLA DOLCE
voorgerecht, 2 p., Italië





3 stengels bleekselderij
1 appel
4 radijsjes
150 g gorgonzola dolce of dolcelatte
2 el walnoten, gehakt
1 el olijfolie
1/2 el rode wijnazijn
zout en peper naar smaak

voor de garnering (optioneel):
wat fijngehakte verse platte peterselie of bieslook


Bereiding


Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes, de radijzen in dunne schijfjes, de appel in partjes en de partjes in 2 of 3 stukjes en doe de gesneden waar in een ruime kom.

Verbrokkel de kaas enigszins grof boven de kom en breek er de walnoten eveneens enigszins grof boven.

Meng de olie en de azijn, voeg er zout en peper naar smaak aan toe en schenk de dressing over de ingrediënten in de kom.
Schud de kom of schep/woel de ingediënten om tot ze gelijkmatig met de dressing bedekt zijn.
Spreid de salade als je die wilt gaan serveren uit op een serveerschaal of groot bord. 
 
Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________