|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kool-maaltijdsoep met aardappels en vlees, 4 p., Rusland 200 à 300 g soepvlees soepgroenten 600 g zuurkool 300 g aardappels 2 el boter 1 el meel 1 ui 1 laurierblad peper en zout Bereiding Breng in een grote pan 1 1/2 liter water aan de kook. Doe het rundvlees en de soepgroenten in de pan. Laat het geheel al naar gelang de kwaliteit van het vlees 1 1/2 à 2 1/2 uur zachtjes koken. Snijd de ui fijn. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Neem het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het in in eetbare stukken. Zeef de soep. De soepgroenten kun je wegdoen. Fruit de ui in een koekenpan met wat boter. Strooi er de bloem over en roer tot die door de boter is opgenomen. Voeg terwijl je blijft roeren beetje bij beetje het kooknat toe. Breng het opnieuw aan de kook. Voeg de aardappels en het laurierblad toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper aan de soep toe. Roer als het kwartier om is het rundvlees en de zuurkool door de soep en laat het geheel nog een kwartier koken. Proef of er nog peper en zout toegevoegd moeten worden. Schep de soep op voorverwarmde borden. Schtschi is een typisch Russisch gerecht. De soep kent drie varianten: schtschi met zuurkool, schtschi met verse witte kool én vegetarische schtschi. Voor de tweede variant volgt hier ook een recept. kool-maaltijdsoep met aardappels en rundvlees, 4 à 6 p., Rusland 2 l water 200 à 300 g soepvlees een kleine witte kool (circa 750 g) 3 uien 1 grote wortel 1 grote tomaat of 1 el tomatenpuree 2 aardappels 1 tl kummel 2 laurierblaadjes 10 zwarte peperbolletjes 4 tenen knoflook 2 el peterselie 2 el dille 200 g zure room zout en peper Bereiding Doe het vlees in de pan met zoveel koud water als nodig is om het te bedekken. Breng het water aan de kook. Giet het water weg als er zich schuim gaat vormen en verwijder schuimresten uit de pan. Zet het vlees met heet water opnieuw op en breng het aan de kook. Voeg een hele ui, 2 tenen knoflook en een laurierblad toe en laat het geheel 2 uur zachtjes koken. Verwijder de ui en het laurierblad, die heb je niet langer nodig. Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukken. Ontdoe de kool van de buitenste bladeren en snijd er de harde kern uit. Rasp de kool. Snijd de resterende uien en knoflook fijn. Snijd de aardappels in stukjes en rasp de wortel. Breng de bouillon weer aan de kook en doe er de kool, de uien, de knoflook en de aardappels in. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken. Was de tomaat en snijd die in vieren. Voeg de tomaat met de peperbolletjes en de kummel aan de soep toe. Laat de soep nog 10 minuten koken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd het vlees toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi rijkelijk peterselie en dille over de soep en serveer er per portie 2 el zure room bij. Voor de vegetarische variant van de koolsoep laat je het vlees achterwege. Breng de bouillon, indien gewenst, verder op smaak met een paar groentenbouillontabletten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |