R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SCHORSENERENSOEP
voorgerecht, 4 p., Nederland





800 g schorseneren
400 g kruimige aardappels
1 flinke teen knoflook
het sap van 1 citroen
125 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
1 1/2 l groentebouillon
2 el olijfolie plus extra
100 g plakjes bacon, in stukjes/reepjes
de naalden van een paar takjes rozemarijn, fijngehakt
zout en peper


Bereiding


Zet een kom klaar met water en het sap van een citroen.

Schil de schorseneren, snijd ze in stukjes en doe ze direct in de kom citroenwater zodat ze niet verkleuren.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en bak er 2 minuten de stukjes schorseneer en de blokjes aardappel in zonder ze te laten kleuren.

Laat na een paar minuten de knoflook kort meebakken.

Voeg de wijn toe en even later de bouillon, breng ze op temperatuur en laat
het geheel met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.

Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak er de bacon met toevoeging van de fijngehakte rozemarijn krokant is (ca 5 minuten).

Schep ongeveer een kwart van de stukjes schorseneer uit de soep en doe ze in een kommetje. Zet dat terzijde.
Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Houd de soep warm maar laat die niet meer koken.
Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper.

Serveer de soep in kommen of op borden, voeg de stukjes schorseneer toe  en strooi er de bacon met de rozemarijn over.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________