|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Nederland 800 g schorseneren 400 g kruimige aardappels 1 flinke teen knoflook het sap van 1 citroen 125 ml droge witte wijn 100 ml slagroom 1 1/2 l groentebouillon 2 el olijfolie plus extra 100 g plakjes bacon, in stukjes/reepjes de naalden van een paar takjes rozemarijn, fijngehakt zout en peper Bereiding Zet een kom klaar met water en het sap van een citroen. Schil de schorseneren, snijd ze in stukjes en doe ze direct in de kom citroenwater zodat ze niet verkleuren. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en bak er 2 minuten de stukjes schorseneer en de blokjes aardappel in zonder ze te laten kleuren. Laat na een paar minuten de knoflook kort meebakken. Voeg de wijn toe en even later de bouillon, breng ze op temperatuur en laat het geheel met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak er de bacon met toevoeging van de fijngehakte rozemarijn krokant is (ca 5 minuten). Schep ongeveer een kwart van de stukjes schorseneer uit de soep en doe ze in een kommetje. Zet dat terzijde. Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Houd de soep warm maar laat die niet meer koken. Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper. Serveer de soep in kommen of op borden, voeg de stukjes schorseneer toe en strooi er de bacon met de rozemarijn over. |