R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SCHORSENERENGRATIN
bijgerecht, 4 p., Nederland


1 k schorseneren
sap en rasp van 1 citroen
350 ml slagroom
40 g krulpeterselie, fijngehakt
125 g emmentaler, geraspt
1/2 tl gemalen gember
olijfolie
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Zet een lage schaal met daarin water en het sap van een citroen klaar.
Schil de schorseneren en dompel ze direct in het citroenwater zodat ze niet verkleuren.
Meng de room, peterselie, knoflook, geraspte emmenthaler, gember, citroenrasp en zout en peper naar smaak.

Vet een ovenbestendige schaal in met olijfolie, leg er de schorseneren in één laag in, giet er voorzichtig het roommengsel over en druppel daar nog wat olijfolie over.

Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de schorseneren tot ze gaar zijn en het gratin mooi goudbruin is. Controleer de gaarheid na 40 minuten. Verleng de baktijd indien nodig.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________