|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SCHORSENERENGRATIN
bijgerecht, 4 p., Nederland 1 k schorseneren sap en rasp van 1 citroen 350 ml slagroom 40 g krulpeterselie, fijngehakt 125 g emmentaler, geraspt 1/2 tl gemalen gember olijfolie zout en peper, naar smaak Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Zet een lage schaal met daarin water en het sap van een citroen klaar. Schil de schorseneren en dompel ze direct in het citroenwater zodat ze niet verkleuren. Meng de room, peterselie, knoflook, geraspte emmenthaler, gember, citroenrasp en zout en peper naar smaak. Vet een ovenbestendige schaal in met olijfolie, leg er de schorseneren in één laag in, giet er voorzichtig het roommengsel over en druppel daar nog wat olijfolie over. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de schorseneren tot ze gaar zijn en het gratin mooi goudbruin is. Controleer de gaarheid na 40 minuten. Verleng de baktijd indien nodig. |