|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, 4 p., Nederland 500 à 600 g schorseneren 75 g goudse (jong)belegen kaas, geraspt 1 bekertje crème fraïche (125 ml) 1/2 dl melk zout en peper 100 g gekookte ham (schijfjes) optioneel: wat nootmuskaat fijngeknipte bieslook of peterselie Bereiding Maak de schorseneren schoon en kook ze volgens de aanwijzingen bij het recept schorseneren met champignons. Verhit terwijl de schorseneren koken op middelhoog vuur de crème fraîche in een pannetje. Roer zoveel melk door de crème fraiche dat je een licht vloeibare saus krijgt. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en laat die op laag vuur smelten. Roer zo nu en dan. Voeg als de kaas gesmolten is de in vierkantjes gesneden schijfjes ham door de saus. Breng de saus op smaak met peper en indien nodig wat zout. Voeg indien gewenst wat nootmuskaat toewatHoud de saus op laaf vuur warm Giet de schorseneren af en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Doe de schorseneren terug in de pan en schenk er de saus over. Schep de groente voorzichtig om. Bereid schorseneren op deze manier en je zult ze nooit meer vergeten. En dat lastige schoonmaakwerk? Daar maal je toch niet om als je weet wat je beloning is? |