R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  SCHORSENEREN MET HAM EN KAAS
bijgerecht, 4 p., Nederland





500 à 600 g schorseneren
75 g goudse (jong)belegen kaas, geraspt
1 bekertje crème fraïche (125 ml)
1/2 dl melk
zout en peper
100 g gekookte ham (schijfjes)

optioneel:
wat nootmuskaat
fijngeknipte bieslook of peterselie


Bereiding


Maak de schorseneren schoon en kook ze volgens de aanwijzingen bij het recept schorseneren met champignons.

Verhit terwijl de schorseneren koken op middelhoog vuur de crème fraîche in een pannetje.
Roer zoveel melk door de crème fraiche dat je een licht vloeibare saus krijgt.

Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en laat die op laag vuur smelten. Roer zo nu en dan.

Voeg als de kaas gesmolten is de in vierkantjes gesneden schijfjes ham door de saus. Breng de saus op smaak met peper en indien nodig wat zout. Voeg indien gewenst wat nootmuskaat toewatHoud de saus op laaf vuur warm

Giet de schorseneren af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

Doe de schorseneren terug in de pan en schenk er de saus over.
Schep de groente voorzichtig om.


Info


Bereid schorseneren op deze manier en je zult ze nooit meer vergeten. En dat lastige schoonmaakwerk? Daar maal je toch niet om als je weet wat je beloning is?


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________