R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten






































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SCHORSENEREN MET CHAMPIGNONS
bijgerecht,  4 p., België

1 k schorseneren
300 g champignons
50 g boter
2 el tomatenpuree
1 el fijngehakte dragon
zout en peper


Bereiding


Schil de schorseneren. Doe dat onder stromend koud water, dan  worden je handen een stuk minder smerig en plakkerig.
Verwijder de uiteinde van de schorseneren.
Snijd de schorseneren in stukken van een centimeter of 4 en doe ze direkt in een pan met water en een flinke scheut citroensap.  Dit om het  verkleuren tegen te gaan.
Breng het water aan de kook en kook de schorseneren tot ze gaar zijn (15 minuten of iets langer).

Snijd terwijl de schorseneren koken de champignons in niet te kleine stukken.

Laat de schorseneren goed uitlekken.

Verhit de boter in een koekenpan  en stoof er de uitgelekte schorseneren en de stukken champignon  circa 10 minuten in.  Voeg na een minuut of vijf de tomatenpuree en de dragon toe.
Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper.


Info













 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________