|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SCHOL MET PANKO EN PARMEZAAN
4 p., Nederland ca 600 g scholfilet 1/4 kop gesmolten boter plus extra voor invetten en bestrijken 3/4 kop parmezaan, geraspt ruim een kop panko broodkruim zout en zwarte peper naar smaak 1 tl gedroogde tijm Bereiding Verwarm de oven voor (200 C) Vet een lage, ruime bakvorm licht in met boter. Leg de scholfilets in de bakvorm en bestrijk ze met boter. Meng 1/4 kop gesmolten boter met het broodkruim, de parmezaan, tijm en zout en peper naar smaak. Strooi het mengsel over de scholfilets en druk het licht aan. Zet de bakvorm met scholfilets in de oven en bak de vis tot die gemakkelijk met een vork in lamellen te vlokken is (15 à 20 minuten). Neem de filets voorzichtig met een spatel op en leg ze op een seveerschaal of rechtstreeks op borden. |