|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SCHELVIS MET PAPRIKA EN CHAMPIGNONS
hoofdgerecht, 4 p., Nederland 600 g schelvis(filet) 300 g witte rijst 2 el plantaardige olie 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 rode paprika, in reeopes 250 g champignons, in plakjes 1 blikje tomatenpuree (70 g) 2 tl paprikapoeder 75 ml droge witte wijn 150 ml (slag)room 2 el peterselie, fijngehakt Bereiding Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking). Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de knoflook in. Voeg de paprika en champignons toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en even later de wijn. Schenk als het geheel weer op temperatuur is, de room erbij. Laat de saus nu niet meer koken. Pocheer in een andere pan de schelvis(sen) tot het visvlees helemaal gaar is. Neem de vis dan uit de pan en verwijder het vel en de gaten. "Breek" het visvlees in kleinere stukken en kruid die met zout en peper. Voeg ze vervolgens aan de pan met paprika- champignonsaus toe. Werk je met visfilet, snijd de filet dan in blokjes en laat die garen in de pan met het paprika-champignonmengsel. Verdeel de rijst over 4 borden en schep er een deel van het vis-paprika-champignonmengsel naast of over. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie. |