R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SCHELVIS MET PAPRIKA EN CHAMPIGNONS
hoofdgerecht, 4 p., Nederland






600 g schelvis(filet)
300 g witte rijst
2 el plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reeopes
250 g champignons, in plakjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 tl paprikapoeder
75 ml droge witte wijn
150 ml (slag)room
2 el peterselie, fijngehakt


Bereiding


Kook de rijst (zie de aanwijzingen op de verpakking).

Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de knoflook in.
Voeg de paprika en champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en even later de wijn.
Schenk als het geheel weer op temperatuur is, de room erbij. Laat de saus nu niet meer koken.

Pocheer in een andere pan de schelvis(sen) tot het visvlees helemaal gaar is.
Neem de vis dan uit de pan en verwijder het vel en de gaten. "Breek" het visvlees in kleinere stukken en kruid die met zout en peper. Voeg ze vervolgens aan de pan met paprika- champignonsaus toe.
Werk je met visfilet, snijd de filet dan in blokjes en laat die garen in de pan met het paprika-champignonmengsel.

Verdeel de rijst over 4 borden en schep er een deel van het vis-paprika-champignonmengsel naast of over.

Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________