R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 8 p., Libanon 2 k zeebaars, red snapper of kabeljauw 3 koppen langkorrelrijst, gespoeld en uitgelekt 3 grote uien 3 el olijfolie 3/4 kop plantaardige olie 1/2 kop pijnboompitten 1/2 kop amandelen 1/2 tl kurkuma 1 tl komijn 1 tl karwijzaad 1/4 tl kaneel 2 tl zout Bereiding Verhit 3 eetlepels plantaardige olie in een pan en bak er de amandelen en pijnboompitten in tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de vis in met wat zout en olijfolie. Doe de rest van de plantaardige olie in de pan waarin je de amandelen en pijnboompitten hebt laten kleuren en bak er de vis in tot ze gaar is. Neem de vis uit de pan. Laat de olie in de pan zitten. Verwijder de huid van de vis en fileer de vis. Doe de graten weg maar bewaar de kop. Snijd de filets in flinke stukken. Bak de uien in de pan met de achtergebleven olie tot ze bruin en krokant zijn. Neem 3 el ui uit de pan en bewaar die voor de garnering. Doe de vissenkop, de specerijen en 4 koppen heet water in de pan met de uien. Zet het deksdel op de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen. Neem de vissenkop uit de pan. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de rijst aan toe. Zet het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 25 minuten garen. Voeg wat heet water toe indien nodig. Proef of er nog zout moet worden toegevoegd. De rijst is gaar als alle water/bouillon opgenomen is. Schep de rijst op een serveerschaal. Leg er de stukken vis op en strooi er de uisnippers, de pijnboompitten en de amandelen over. Onmiddelijk serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |