R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SAYADIEH
8 p., Libanon






2 k zeebaars, red snapper of kabeljauw
3 koppen langkorrelrijst, gespoeld en uitgelekt
3 grote uien
3 el olijfolie
3/4 kop plantaardige olie
1/2 kop pijnboompitten
1/2 kop amandelen
1/2 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl karwijzaad
1/4 tl kaneel
2 tl zout


Bereiding


Verhit 3 eetlepels plantaardige olie in een pan en bak er de amandelen en pijnboompitten in tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Wrijf de binnen- en de buitenkant van de vis in met wat zout en olijfolie.
Doe de rest van de plantaardige olie in de pan waarin je de amandelen en pijnboompitten hebt laten kleuren en bak er de vis in tot ze gaar is.
Neem de vis uit de pan. Laat de olie in de pan zitten.

Verwijder de huid van de vis en fileer de vis. Doe de graten weg maar bewaar de kop. Snijd de filets in flinke stukken.
Bak de uien in de pan met de achtergebleven olie tot ze bruin en krokant zijn. Neem 3 el ui uit de pan en bewaar die voor de garnering.
Doe de vissenkop, de specerijen en 4 koppen heet water in de pan met de uien. Zet het deksdel op de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen.
Neem de vissenkop uit de pan. Breng de bouillon aan de kook en voeg er de rijst aan toe. Zet het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur 25 minuten garen. Voeg wat heet water toe indien nodig. Proef of er nog zout moet worden toegevoegd.
 De rijst is gaar als alle water/bouillon opgenomen is.
Schep de rijst op een serveerschaal. Leg er de stukken vis op en strooi er de uisnippers, de pijnboompitten en de amandelen over. Onmiddelijk serveren.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________