|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Egypte, vis-tajine, 4 p 4 zeebaarsfilets van 200 g 200 g uien, fijngesneden 350 g verse tomaten zonder vel en zaad, gepureerd 2 el tomatenpuree 35 g verse koriander, gehakt 35 g verse dille, fijngehakt 1 groene paprika, zaad verwijderd en zeer fijn gesneden 3 el bloem zout en zwarte peper gemalen komijnzaad, naar smaak gemalen korianderzaad, naar smaak 3 tenen knoflook, fijngesneden het sap van 2 citroenen 60 ml olijfolie voor de marinade olie voor het bakken Bereiding Doe de olie, het citroensap, zout, zwarte peper, gemalen komiijn- en korianderzaad in een ruime kom. Roer er de bloem door en voeg er 1 teen knoflook aan toe. Leg de visfilets in dit mengsel en laat ze 20 minuten marineren. Doe de filets vervolgens in een ovenschaal en giet er de marinade over. Dek de schaal af en bak de vis 10 minuten in een op 170 C voorverwarmde oven. Doe ondertussen wat olie in een tajine en fruit daarin zes minuten de uien, de groene paprika en 2 tenen knoflook tot de ui zacht is. Voeg dan de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en kruid het geheel met zwarte peper, gemalen komijn en gemalen koriander. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken en roer er dan de verse koriander en dille door. Schep de helft van het tomatenmengsel uit de tajine. Leg de visfilets in de tajine en schep er het uit de tajine genomen deel tomatenmengsel over heen. Sluit de tajine en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes garen. Serveer de filets warm op een bedje witte boterrijst. Dit is een traditioneel Egyptisch recept voor een klassieke vistajine. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |