R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SAYADEYA FISH TAGEN
Egypte, vis-tajine, 4 p
 
4 zeebaarsfilets van 200 g
200 g uien, fijngesneden
350 g verse tomaten zonder vel en zaad, gepureerd
2 el tomatenpuree
35 g verse koriander, gehakt
35 g verse dille, fijngehakt
1 groene paprika, zaad verwijderd en zeer fijn gesneden
3 el bloem
zout en zwarte peper
gemalen komijnzaad, naar smaak
gemalen korianderzaad, naar smaak
3 tenen knoflook, fijngesneden
het sap van 2 citroenen
60 ml olijfolie voor de marinade
olie voor het bakken


Bereiding


Doe de olie, het citroensap, zout, zwarte peper, gemalen komiijn- en korianderzaad in een ruime kom.
Roer er de bloem door en voeg er 1 teen knoflook aan toe.
Leg de visfilets in dit mengsel en laat ze 20 minuten marineren.
Doe de filets vervolgens in een ovenschaal en giet er de marinade over.
Dek de schaal af en bak de vis 10 minuten in een op 170 C voorverwarmde oven.
Doe ondertussen wat olie in een tajine en fruit daarin zes minuten de uien, de groene paprika en 2 tenen knoflook tot de ui zacht is.
Voeg dan de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en kruid het geheel met zwarte peper, gemalen komijn en gemalen koriander.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken en roer er dan de verse koriander en dille door.
Schep de helft van het tomatenmengsel uit de tajine. Leg de visfilets in de tajine en schep er het uit de tajine genomen deel tomatenmengsel over heen.
Sluit de tajine en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes garen.
Serveer de filets warm op een bedje witte boterrijst.


Info


Dit is een traditioneel Egyptisch recept voor een klassieke vistajine.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________