|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
SAVOOIEKOOLGRATIN
4 p. (2 wiggen), 8 p.(1 wig),
Nederland
1 middelgrote savooiekool, in 8 wiggen gesneden 2 el olijfolie 1 1/2 tl zout, plus extra 1 tl versgemalen zwarte peper, plus extra 2 sjalotten, in kwarten gesneden 4 tenen knoflook 2 koppen (slag)room 1 el tijmblaadjes, plus extra 1 el ongezouten boter 100 g gruyère, geraspt 30 g parmezaan, fijngeraspt Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Leg de wiggen kool op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel ze met de olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper. Rooster ze tot ze zacht en aan de randen goudkleurig zijn (40 à 45 minuten). Laat ondertussen de sjalotten, de knoflook, de room, 1 el tijm, 1 1/2 tl zout en 1 tl peper op een lage temperatuur in een pannetje garen tot de sjalotten helemaal zacht zijn (15 à 20 minuten). Laat dit mengsel wat afkoelen en blend het dan tot een romige, egale saus. Vet een lage, grote bakvorm in met boter. Schik er de wiggen kool zo in, dat ze met een van de snijvlakken op de bodem liggen en schenk er het roommengsel over. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en laat die daar staan tot het roommengsel dik(ker) geworden is (30 à 40 minuten). Laat de koolwiggen daarna 30 minuten afkoelen. Zet de ovengrill aan (200 C). Strooi de gruyère en de parmezaan gelijkmatig over de koolwiggen en grill ze tot de kaas bubbelt en het gratin een diepdonkere kleur krijgt (ca 4 minuten). Strooi nog wat tijmblaadjes over de koolwiggen en serveer ze dan. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |