R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 SAVOOIEKOOLGRATIN

4 p. (2 wiggen), 8 p.(1 wig), Nederland

1 middelgrote savooiekool, in 8 wiggen gesneden
2 el olijfolie
1 1/2 tl zout, plus extra
1 tl versgemalen zwarte peper, plus extra
2 sjalotten, in kwarten gesneden
4 tenen knoflook
2 koppen (slag)room
1 el tijmblaadjes, plus extra
1 el ongezouten boter
100 g gruyère, geraspt
30 g parmezaan, fijngeraspt


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Leg de wiggen kool op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel ze met de olijfolie en bestrooi ze licht met zout en peper. Rooster ze tot ze zacht en aan de randen goudkleurig zijn (40 à 45 minuten).

Laat ondertussen de sjalotten, de knoflook, de room, 1 el tijm, 1 1/2 tl zout en 1 tl peper op een lage temperatuur in een pannetje garen tot de sjalotten helemaal zacht zijn (15 à 20 minuten). Laat dit mengsel wat afkoelen en blend het dan tot een romige, egale saus.

Vet een lage, grote bakvorm in met boter. Schik er de wiggen kool zo in, dat ze met een van de snijvlakken op de bodem liggen en schenk er het roommengsel over. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en laat die daar staan tot het roommengsel dik(ker) geworden is (30 à 40 minuten). Laat de koolwiggen daarna 30 minuten afkoelen.

Zet de ovengrill aan (200 C).
Strooi de gruyère en de parmezaan gelijkmatig over de koolwiggen en grill ze tot de kaas bubbelt en het gratin een diepdonkere kleur krijgt (ca 4 minuten).

Strooi  nog wat tijmblaadjes over de koolwiggen en serveer ze dan.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________