|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SAUCIJZENBROODJES "HALF-OM-HALF"
12 stuks, Nederland 600 g half-om-half gehakt 1/4 tl zeezout (zie info) 1/2 à 3/4 tl versgemalen zwarte peper 1/4 tl versgemalen nootmuskaat 1/2 tl sambal of ca 5 druppels tabasco 1 ei en paar handenvol paneermeel of broodkruim ca 600 g vers of diepvriesbladerdeeg (zie info) verder: 1 ei voor het bestrijken van de broodjes Bereiding Doe het gehakt, zout, peper, nootmuskaat, sambal of tabasco en het ei in een kom en meng ze tot een egale substantie. Werk er vervolgens zoveel paneermeel door als nodig is om er een stevige massa van te maken die niet langer aan je handen blijft plakken. Verdeel het aangemaakte gehakt in porties van ca 50 gram er vorm er worstjes met een lengte van 12 centimeter van . Laat -indien nodig- het bladerdeeg bijtijds ontdooien en rol het -eveneens indien nodig - uit tot één of meerdere rechthoeken met een dikte van 2 mm. Snijd de rechthoek(en) in vierkantjes van 12 bij 12 centimeter. Neem een vierkantje bladerdeeg voor je en leg er net iets onder het midden een gehaktrolletje op. Vouw de onbedekte helft bladerdeeg over het rolletje worst heen. Zorg dat de rand van het omgevouwen deel deeg nauw aanluit op de rand van het onderste deel deeg. Druk met de tanden van een vork de deegranden stevig samen. Laat de rolletjes aan de zijkanten open. Bestrijk de saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en leg ze op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodjes 15 à 20 minuten. Let op met de toevoeging van zout. Half-om-half gehakt is gewoonlijk al aangemaakt met zout en peper of "gehaktkruiden". |