R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SAUCIJZENBROODJES "HALF-OM-HALF"
12 stuks, Nederland






600 g half-om-half gehakt
1/4 tl zeezout (zie info)
1/2 à 3/4  tl versgemalen zwarte peper
1/4 tl versgemalen nootmuskaat
1/2 tl sambal of ca 5 druppels tabasco
1 ei
en paar handenvol paneermeel of broodkruim
ca 600 g vers of diepvriesbladerdeeg (zie info)

verder:
1 ei voor het bestrijken van de broodjes


Bereiding


Doe het gehakt, zout, peper, nootmuskaat, sambal of tabasco en het ei in een kom en meng ze tot een egale substantie. Werk er vervolgens zoveel paneermeel door als nodig is om er een stevige massa van te maken die niet langer aan je handen blijft plakken.

Verdeel het aangemaakte gehakt in porties van ca 50 gram er vorm er worstjes met een lengte van 12 centimeter van .

Laat -indien nodig- het bladerdeeg bijtijds ontdooien en rol het -eveneens indien nodig - uit tot één of meerdere rechthoeken met een dikte van 2 mm. Snijd de rechthoek(en) in vierkantjes van 12 bij 12 centimeter.

Neem een vierkantje bladerdeeg voor je en leg er net iets onder het midden een gehaktrolletje op. Vouw de onbedekte helft bladerdeeg over het rolletje worst heen. Zorg dat de rand van het omgevouwen deel deeg nauw aanluit op de rand van het onderste deel deeg. Druk met de tanden van een vork de deegranden stevig samen. Laat de rolletjes aan de zijkanten  open.

Bestrijk de saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en leg ze op een bakplaat.
 
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodjes 15 à 20 minuten.


Info


Let op met de toevoeging van zout. Half-om-half gehakt is gewoonlijk al aangemaakt met zout en peper of "gehaktkruiden".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________