R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SAUCIJZENBROODJES MET RUNDERGEHAKT
10 stuks, Nederland






1000 g rundergehakt
1 ei
5 el ketchup
3 el ketjap
1 el worchestershiresaus
1 el kaneel
1 el piment of speculaaskruiden
1 tl zout of zout naar smaak
1/2 à 3/4  tl versgemalen zwarte peper
1 tl versgemalen nootmuskaat
2 el mosterd
een scheut tabasco of 1/2 à 3/4 tl sambal
ca een handvol paneermeel

verder:
20 vierkantjes bladerdeeg
1 ei voor het bestrijken


Bereiding


Kneed alle ingrediënten voor de vulling (rundergehakt t/m paneermeel) tot een goed gemengd geheel. De hoeveelheid paneermeel die je nodig hebt kan nogal variëren. Voeg het niet allemaal tegelijk toe, maar in delen tot het gehaktmengsel niet meeraan je handen blijft plakken.

Verdeel het aangemaakte gehakt in porties van ca 50 gram er vorm er worstjes met een lengte van 12 centimeter (gelijk aan de maat de van de bladerdeegvierkantjes) van.

Laat per keer ca 3 velletjes bladerdeeg ontdooien. Als je ze allemaal tegelijk laat ontdooien verliezen ze stevigheid en zijn dan lastig te verwerken.

Neem een vierkantje bladerdeeg voor je en leg er net iets onder het midden een gehaktrolletje op. Vouw de onbedekte helft bladerdeeg over het rolletje worst heen. Zorg dat de rand van het omgevouwen deel deeg nauw aanluit op de rand van het onderste deel deeg. Druk met de tanden van een vork de deegranden stevig samen. Laat de rolletjes aan de zijkanten  open.

Bestrijk de saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en leg ze op een bakplaat.
 
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodjes 15 à 20 minuten.


Info


Deze saucijzenbroodjes hebben duidelijk een ander smaakprofiel dan de saucijzenbroodjes bereid volgens recept nr. 1.  Dat komt niet alleen dooor het gebruik van rundergehakt i.p.v. half-om-halfgehakt maar ook en vooral door het gebruik van "warme" specerijen die met hun geuren tijden van herfst en winter kleuren.
Deze saucijzenbroodjes kunnen ook genoten worden door personen die om wille van hun geloof geen varkensvlees (mogen) eten.

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op 20 saucijzenbroodjes maar die bak ik gewoonlijk niet allemaal tegelijkertijd. De helft van het aangemaakte gehakt gaat bij mij de diepvries in, gemakkelijk om achter de hand te hebben als de gelegenheid er om vraagt. Laat je magnetron dan het gehakt ontdooien, haal vierkantjes bladerdeeg te voorschijn (die zijn binnen een mum van tijd uit zichzelf  ontdooid), verwarm je oven voor, omhul gehaktworstjes met bladerdeeg, laat de oven ze goudbruin bakken en klaar is Kees (of Johan, Gulio, Teresa, Pien, Jacqueline ..of wie dan ook.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________