|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SAUCIJZENBROODJES MET RUNDERGEHAKT
10 stuks, Nederland 1000 g rundergehakt 1 ei 5 el ketchup 3 el ketjap 1 el worchestershiresaus 1 el kaneel 1 el piment of speculaaskruiden 1 tl zout of zout naar smaak 1/2 à 3/4 tl versgemalen zwarte peper 1 tl versgemalen nootmuskaat 2 el mosterd een scheut tabasco of 1/2 à 3/4 tl sambal ca een handvol paneermeel verder: 20 vierkantjes bladerdeeg 1 ei voor het bestrijken Bereiding Kneed alle ingrediënten voor de vulling (rundergehakt t/m paneermeel) tot een goed gemengd geheel. De hoeveelheid paneermeel die je nodig hebt kan nogal variëren. Voeg het niet allemaal tegelijk toe, maar in delen tot het gehaktmengsel niet meeraan je handen blijft plakken. Verdeel het aangemaakte gehakt in porties van ca 50 gram er vorm er worstjes met een lengte van 12 centimeter (gelijk aan de maat de van de bladerdeegvierkantjes) van. Laat per keer ca 3 velletjes bladerdeeg ontdooien. Als je ze allemaal tegelijk laat ontdooien verliezen ze stevigheid en zijn dan lastig te verwerken. Neem een vierkantje bladerdeeg voor je en leg er net iets onder het midden een gehaktrolletje op. Vouw de onbedekte helft bladerdeeg over het rolletje worst heen. Zorg dat de rand van het omgevouwen deel deeg nauw aanluit op de rand van het onderste deel deeg. Druk met de tanden van een vork de deegranden stevig samen. Laat de rolletjes aan de zijkanten open. Bestrijk de saucijzenbroodjes met losgeklopt ei en leg ze op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodjes 15 à 20 minuten. Deze saucijzenbroodjes hebben duidelijk een ander smaakprofiel dan de saucijzenbroodjes bereid volgens recept nr. 1. Dat komt niet alleen dooor het gebruik van rundergehakt i.p.v. half-om-halfgehakt maar ook en vooral door het gebruik van "warme" specerijen die met hun geuren tijden van herfst en winter kleuren. Deze saucijzenbroodjes kunnen ook genoten worden door personen die om wille van hun geloof geen varkensvlees (mogen) eten. De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op 20 saucijzenbroodjes maar die bak ik gewoonlijk niet allemaal tegelijkertijd. De helft van het aangemaakte gehakt gaat bij mij de diepvries in, gemakkelijk om achter de hand te hebben als de gelegenheid er om vraagt. Laat je magnetron dan het gehakt ontdooien, haal vierkantjes bladerdeeg te voorschijn (die zijn binnen een mum van tijd uit zichzelf ontdooid), verwarm je oven voor, omhul gehaktworstjes met bladerdeeg, laat de oven ze goudbruin bakken en klaar is Kees (of Johan, Gulio, Teresa, Pien, Jacqueline ..of wie dan ook. |