R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SAMSA
dessert, Kazachstan

voor de vulling:
175 g walnoten, fijngehakt
1 1/2 el suiker
1 1/2 el ongezouten boter, gesmolten

voor het deeg:
1 1/2 kop bloem
1/2 tl zout
2/3 kop lauwwarm water
4 el ongezouten boter, gesmolten

4 el suiker
2 koppen olie


Bereiding


Meng de walnoten, de boter en de suiker. Zet het mengsel terzijde.

Doe de bloem in een grote mengkom.
Maak een holte in het midden, giet er het water in en voeg het zout en  de helft (2 el) van de boter toe.
Roer er geleidelijk vanuit het midden de bloem door
Ga over op het kneden van de massa tot je een goed stevig deeg hebt. Maak het deeg bolvormig.

Rol de bol deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 45 bij 40 centimeter.
Bestrijk de deeg met de rest van de boter en vouw het in kwarten.
Rol het opnieuw uit tot een rechthoek van 45 bij 40 centimeter en snijd het vervolgens in vierkantjes met zijdes van 5 centimeter.

Schep een theelepel walnootvulling op het midden van ieder vierkantje. Breng de vier hoekpunten naar het midden toe en knijp ze samen om het pakketje te verzegelen.

Verhit de olie in een pan of friteuse (190 C).

Frituuur 9 a 10 "fritters" tegelijkertijd gedurende een minuut of 3.
Laat ze uitlekken opkeukenpapier.
Strooi er de suiker over en serveer ze.


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________