R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Senegalese avocado en mangosalade, dessert, 4 p., Senegal 1/2 kop peterselie, fijngehakt 1/4 kop pinda- of koolzaadolie 1/4 kop vers limoensap 2 el vers geperst sinaasappelsap 1 jalapeño, zaad verwijderd en fijngesneden zout en zwarte peper, naar smaak 2 mango's in blokjes van 2 1/2 cm 2 rijpe avocado's, in blokjes van 2 1/2 cm 1 kleine navelsinaasappel, in partjes gesneden optioneel: 2 tl kokosschraapsel Bereiding Klop in een grote kom 4 el peterselie, de olie, het limoensap, het citroensap, de jalapeño en zout en peper tot een dressing. Voeg de blokjes mango en avocado toe en schep ze behoedzaam door de dressing. Koel de salade zeker een uur. Maak een serveerschaal op met de salade. Halveer de partjes sinaasappel overdwars en leg ze op de salade. Strooi er de rest van de peterselie over. Strooi er indien gewenst ook een paar eetlepels kokosschraapsel over. Serveer de salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |