R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
SALADESCHOTEL

6 à 8 p., Jordanië

voor de dressing:
1/2 kop olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 teen knoflook, geplet
1 el fijngehakte platte peterselie
1 el kappertjes, fijngehakt
1 tl tomatenpuree
1/2 tl suiker
versgemalen peper

voor de groenten:
900 g aubergine, in schijven van 12 1/2 mm
zout
2 rode paprika's
1 gele paprika
1/2 kop bloem
olijfolie
350 g pruimtomaten in de lengte in schijven gesneden
300 g mozzarella, in schijfjes gesneden

bereiding


Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop ze grondig met een garde. 

Leg de schijven aubergine in een zeef. Strooi er licht zout over en zet ze terzijde. Laat ze 30 minuten ongemoeid.

Halveer de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
 Leg de paprikahelften onder de voorverwamde grill en gril ze tot hun vel blakert. Doe de helften in een plastic zak, sluit die en laat ze afkoelen.
Verwijder het vel als de paprikahelften genoeg zijn afgekoeld en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

Spoel de schijven aubergine en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit voldoende olie in een koekenpan om er in verschillende porties de schijven in te kunnen bakken. Bak de schijven aan beide kanten goudbruin.
Doop ieder gebakken schijf aubergine in de dressing en maak er de rand van een schaal mee op.

Bak de schijven tomaat een paar seconden per kant in dezelfde koekenpan. Leg de gebakken schijven tomaat op de aubergineschijven.

Leg de schijven mozzarella op de plakken tomaat. Schep wat dressing over iedere schijf mozzarella.

Schik de paprikarepen in het midden van de schaal. Schep er de rest van de dressing over.
Laat de salade minstens een uur op kamertemperatuur staan voor die te serveren.


info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________