R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  SALADE VAN ZOETE AARDAPPEL, KIKKERERWTEN EN FETA
4 p, Nederland

 3 zoete aardappels, geschild en in blokjes
3 el olijfolie plus extra
2 tl za'atar
1 rode ui, in halve ringen
het sap van 2 citroenen
400 g kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1 tl rozenharissa
1/2 komkommer, in lengte gehalveerd, ontzaad, in stukjes
15 g verse peterselie, gehakt
15 g verse munt, gehakt
15 g verse dille, gehakt
100 g feta, in blokjes of grof verkruimeld
4 el griekse yoghurt
1 el tahini


Bereiding


Verwarm de oven voor (170 C).

Doe de blokjes zoete aardappel in een kom, voeg zout en peper, olijfolie en za'atar toe en schep de blokjes om tot ze er gelijkmatig mee bedekt zijn.
Spreid de "gecoate"blokjes zoete aardappel in één laag op een bakplaat uit en plaats die in de voorverwarmde oven. Rooster de blokjes 25 minuten.

Doe de halve uiringen in een kom met wat zout en het sap van 1 citroen.

Doe de kikkererwten in een kom, voeg de harissa en 1 theelepel olie toe en schep de kikkererwten om tot ze er gelijkmatig mee bedekt zijn.

Neem, als de 25 minuten gepasseerd zijn de bakplaat uit de oven, schuif de blokjes zoete aardappel naar een kant, voeg de "gecoate" kikkererwten, plaats de bakplaat terug in de oven en rooster ze samen 10 minuten.

Doe de afgekoelde geroosterde zoete aardappelblokjes en kikkererwten, de stukjes komkommer en de kruiden in een saladekom en meng ze en strooi er de feta over. Laat de halve uiringen uitlekken en strooi er strooi die eveneens over de salade.10 minuten.

Meng de yoghurt, de tahini, het resterende citroensap en (extra) olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Schenk de dressing over de salade of serveer er die in een kannetje "los" bij.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________