|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p, Nederland 3 zoete aardappels, geschild en in blokjes 3 el olijfolie plus extra 2 tl za'atar 1 rode ui, in halve ringen het sap van 2 citroenen 400 g kikkererwten, gespoeld en uitgelekt 1 tl rozenharissa 1/2 komkommer, in lengte gehalveerd, ontzaad, in stukjes 15 g verse peterselie, gehakt 15 g verse munt, gehakt 15 g verse dille, gehakt 100 g feta, in blokjes of grof verkruimeld 4 el griekse yoghurt 1 el tahini Bereiding Verwarm de oven voor (170 C). Doe de blokjes zoete aardappel in een kom, voeg zout en peper, olijfolie en za'atar toe en schep de blokjes om tot ze er gelijkmatig mee bedekt zijn. Spreid de "gecoate"blokjes zoete aardappel in één laag op een bakplaat uit en plaats die in de voorverwarmde oven. Rooster de blokjes 25 minuten. Doe de halve uiringen in een kom met wat zout en het sap van 1 citroen. Doe de kikkererwten in een kom, voeg de harissa en 1 theelepel olie toe en schep de kikkererwten om tot ze er gelijkmatig mee bedekt zijn. Neem, als de 25 minuten gepasseerd zijn de bakplaat uit de oven, schuif de blokjes zoete aardappel naar een kant, voeg de "gecoate" kikkererwten, plaats de bakplaat terug in de oven en rooster ze samen 10 minuten. Doe de afgekoelde geroosterde zoete aardappelblokjes en kikkererwten, de stukjes komkommer en de kruiden in een saladekom en meng ze en strooi er de feta over. Laat de halve uiringen uitlekken en strooi er strooi die eveneens over de salade.10 minuten. Meng de yoghurt, de tahini, het resterende citroensap en (extra) olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade of serveer er die in een kannetje "los" bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |