|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
maaltijdsalade, 4 p., Nederland 500 g gerookte zalm 140 g mini-romainesla 1 oranje paprika, in reepjes gesneden 1 rode paprika, in reepjes gesneden 1/2 grote rode ui, in reepjes gesneden 120 g kiemmix (diverse soorten) 4 el witte balsamicoazijn 2 el mayonaise 1 el mosterd 1 el dille 20 g agavesiroop een snuf zout en peper of meer naar smaak Bereiding Klop in een kommetje een egale dressing van de mayonaise, mosterd, balsamicoazijn, agavesiroop, dille, een scheutje water, peper en eventueel wat zout. Zet het kommetje terzijde. Maak de romaine slablaadjes los, beleg er 4 borden mee en verdeel er de oranje en rode reepjes paprika en reepjes rode ui over. Sprenkel er de terzijde gezette dressing over en laat die een paar minuten intrekken. Pluk of scheur de zalm in stukken en verdeel die over de salade. Werk de salade af met een paar verschillende soorten losgewerkte/losgeplukte kiemgroente. Serveer sneetjes geroosterd brood - al dan niet besmeerd met roomboter- bij de salade. |