R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  SALADE VAN WARMGEROOKTE ZALM, PAPRIKA EN KIEMGROENTE
maaltijdsalade, 4 p., Nederland

500 g gerookte zalm
140 g mini-romainesla
1 oranje paprika, in reepjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1/2 grote rode ui, in reepjes gesneden
120 g kiemmix (diverse soorten)
4 el witte balsamicoazijn
2 el mayonaise
1 el mosterd
1 el dille
20 g agavesiroop
een snuf zout en peper of meer naar smaak


Bereiding


Klop in een kommetje een egale dressing van de mayonaise, mosterd, balsamicoazijn, agavesiroop, dille, een scheutje water, peper en eventueel wat zout. Zet het kommetje terzijde.

Maak de romaine slablaadjes los, beleg er 4 borden mee en verdeel er de oranje en rode reepjes paprika en reepjes rode ui over.

Sprenkel er de terzijde gezette dressing over en laat die een paar minuten intrekken.

Pluk of scheur de zalm in stukken en verdeel die over de salade.

Werk de salade af met een paar verschillende soorten losgewerkte/losgeplukte kiemgroente.

Serveer sneetjes geroosterd brood - al dan niet besmeerd met roomboter- bij de salade.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________