|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SALADE VAN PASTINAAK, KIKKERERWTEN, SPINAZIE EN FETA
4 p., Nederland 2 middelgrote rode uien, in dunne halve ringen gesneden 800 g pastinaak 800 g kikkererwten, gespoeld, uitgelekt en gedroogd 200 g gemengd bladgroen (spinazieblad, rucola...) 6 el olijfolie 1 à 2 tl gerookt paprikapoeder 1 el komijnzaad 2 el granaatappelmelasse 4 el witte balsamicoazijn 150 à 200 g feta zout en peper naar smaak Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Manineer de halve uiringen 20 minuten in de balsamicoazijn. Schep ze na 10 minuten om. Schil de pastinaken met een groentesdunschiller en snijd ze in de lengte in vieren. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en een andere bakplaat met bakpapier. Leg de pastinaken op de bakplaat met de folie, besprenkel ze met 1 el olijfolie en strooi er het gerookte paprikapoeder over. Hussel de kwarten pastinaak tot ze allen met de olijfolie en paprikapoeder bedekt zijn en bestrooi ze met zout en peper. Vouw de aluminiumfolie zodanig over de pastinaken dat ze er door ingesloten worden en er geen stoom uit het pakketje kan ontsnappen. Leg de kikkererwten op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi ze met het komijnzaad en zout en peper naar smaak en hussel ze. Schuif beide bakplaten in de voorverwarmde oven, die met het pakketje pastinaken onder het midden, die met de kikkererwten erboven en stel de baktijd in op 45 minuten. Neem de bakplaat met kikkererwten na 20 minuten uit de oven en llaat de kikkererwten afkoelen. Neem het pakket pastinaken er 25 minuten later uit, test of ze gaar zijn en zo ja, laat ze dan ook afkoelen. Klop in een kommetje 2 el balsamicoazijn (van de gemarineerde ui), 2 el granaatappelmelasse en 3 el olijfolie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper. Doe 2/3 deel van de dressing in een kom, schep er de ingelegde uiringen bij, we en schep er daarna de pastinaakkwarten, de kikkererwten voorizhtig doorheen. Verkruimel vervolgens de feta boven de salade en besprenkel het geheel met de rest van de dressing. Spreid het gemengde bladgroen uit op een ruime lage serveerschaal. Verdeel er de gemarineerde halve uiringen over en leg er in verschillende lagen de pastinaakkwarten op. Strooi de er de kikkererwten over, verbrokkel er de feta en schenk de dressing over de salade. |