R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SALADE VAN PASTINAAK, KIKKERERWTEN, SPINAZIE EN FETA
4 p., Nederland


2 middelgrote rode uien, in dunne halve ringen gesneden
800 g pastinaak
800 g kikkererwten, gespoeld, uitgelekt en gedroogd
200 g gemengd bladgroen (spinazieblad, rucola...)
6 el olijfolie
1 à 2 tl gerookt paprikapoeder
1 el komijnzaad
2 el granaatappelmelasse
4 el witte balsamicoazijn
150 à 200 g feta
zout en peper naar smaak


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Manineer de halve uiringen 20 minuten in de balsamicoazijn. Schep ze na 10 minuten om.

Schil de pastinaken met een groentesdunschiller en snijd ze in de lengte in vieren.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en een andere bakplaat met bakpapier.
Leg de pastinaken op de bakplaat met de folie, besprenkel ze met 1 el olijfolie en strooi er het gerookte paprikapoeder over. Hussel de kwarten pastinaak tot ze allen met de olijfolie en paprikapoeder bedekt zijn en bestrooi ze met zout en peper. Vouw de aluminiumfolie zodanig over de pastinaken dat ze er door ingesloten worden en er geen stoom uit het pakketje kan ontsnappen.
Leg de kikkererwten op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi ze met het komijnzaad en zout en peper naar smaak en hussel ze.

Schuif beide bakplaten in de voorverwarmde oven, die met het pakketje pastinaken onder het midden, die met de kikkererwten erboven en stel de baktijd in op 45 minuten.
Neem de bakplaat met kikkererwten na 20 minuten uit de oven en llaat de kikkererwten afkoelen. Neem het pakket pastinaken er 25 minuten later uit, test of ze gaar zijn en zo ja, laat ze dan ook afkoelen.

Klop in een kommetje 2 el balsamicoazijn (van de gemarineerde ui), 2 el granaatappelmelasse en 3 el  olijfolie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper.

Doe 2/3 deel van de dressing in een kom, schep er de ingelegde uiringen bij, we en schep er daarna de pastinaakkwarten, de kikkererwten voorizhtig doorheen. Verkruimel vervolgens de feta boven de salade en besprenkel het geheel met de rest van de dressing.

Spreid het gemengde bladgroen uit op een ruime lage serveerschaal. Verdeel er de gemarineerde halve uiringen over en leg er in verschillende lagen de pastinaakkwarten op. Strooi de er de kikkererwten over, verbrokkel er de feta en schenk de dressing over de salade.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________