|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
voorgerecht, 4 p., Nederland 240 g wit krabvlees (blik, uitgelekt gewicht) 2 el gehakte koriander 1 rode chilipeper, gehakt het sap van 1 limoen 200 g rucola 2 avocado's, gepeld en in stukjes gesneden zout voor de limoendressing: 200 ml crème fraiche het sap van 1 limoen 2 el gehakte koriander peper en zout Bereiding Maak de krab met een vork los en meng die met de koriander, de chilipeper en het limoensap. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de rucola over 4 bordjes en schep op ieder bord (in het midden) een deel van het krabmengsel. Leg de avocadostukjes rondom het krabmengsel op de rucola. Meng de ingrediënten voor de dressing, kruid die naar smaak met zout en peper en verdeel de dressing cirkelgewijs ower de rucola met avocado. Garneer het krabmengsel met een takje koriander. Een friszure en tegelijk romige cocktail waarin koriander onmiskenbaar aanwezig is. Vervang voor degenen die niet zo koriander-"minded" de koriander door peterselie. |