R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  SALADE VAN BRIE, PEER, CRANBERRIES EN WALNOTEN
bijgerec ht/ luchgerecht, 2 p., Nederland





200 g brie
2 peren
1/2 kop walnoten
50 g rucola
1/2 kop gedroogde cranberries, ongezoet
3 el olijfolie
3 el balsamico-azijn
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Hak de walnoten grof en rooster ze licht in een droge koekenpan.

Snijd de peren - al dan niet geschild-  in dunne schijfjes.
Snijd de brie in plakken.

Neem 2 borden en leg op ieder bord een een bedje rucola. Verdeel er de schijfjes peer en de plakken brie over.
Strooi er de gehakte walnoten en de cranberries over.

Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en peper en zout, eventueel aangevuld met wat citroensap.

Schenk de dressing over de salades.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________