|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 200 g brie 2 peren 1/2 kop walnoten 50 g rucola 1/2 kop gedroogde cranberries, ongezoet 3 el olijfolie 3 el balsamico-azijn zout en peper, naar smaak Bereiding Hak de walnoten grof en rooster ze licht in een droge koekenpan. Snijd de peren - al dan niet geschild- in dunne schijfjes. Snijd de brie in plakken. Neem 2 borden en leg op ieder bord een een bedje rucola. Verdeel er de schijfjes peer en de plakken brie over. Strooi er de gehakte walnoten en de cranberries over. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en peper en zout, eventueel aangevuld met wat citroensap. Schenk de dressing over de salades. |
---|