R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
SALADE MET PEER, BLAUWE KAAS EN PASSIEFRUITDRESSING
4 p., Nederland






ca 50 g veldsla
ca 50 g rucola
2 peren
1/2 kop walnoten
125 g of meer blauwe kaas

voor de dressing:
2 passievruchten
1/2 kop noten- of olijfolie
1 el limoensap
1 el azijn
2 el honing
1/4 tl zout


Bereiding


Zet alle ingrediënten klaar.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in niet al te fijne stukjes.
Rooster de noten en hak ze grof.
Verkruimel de blauwe kaas grof.
Halveer de passievruchten en schep er de pulp uit.

Klop de olijfolie, het limoensap, de azijn, de honing en het zout tot een dressing en roer er de passievruchtzaden en het sap door.
Laat de dressing een half uur op smaak komen.

Meng de veldsla, rucola, peren, walnoten en blauwe kaas in een grote slakom (dat gaat het gemakkelijkst met je handen).

Giet de dressing over de salade en meng weer.

Schik de salade op een serveerschaal of op 4 bordjes en garneer die naar eigen smaak.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________