|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
SALADE MET PEER, BLAUWE KAAS EN PASSIEFRUITDRESSING
4 p., Nederland ca 50 g veldsla ca 50 g rucola 2 peren 1/2 kop walnoten 125 g of meer blauwe kaas voor de dressing: 1/2 kop noten- of olijfolie 1 el limoensap 1 el azijn 2 el honing 1/4 tl zout Bereiding Zet alle ingrediënten klaar. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in niet al te fijne stukjes. Rooster de noten en hak ze grof. Verkruimel de blauwe kaas grof. Halveer de passievruchten en schep er de pulp uit. Klop de olijfolie, het limoensap, de azijn, de honing en het zout tot een dressing en roer er de passievruchtzaden en het sap door. Laat de dressing een half uur op smaak komen. Meng de veldsla, rucola, peren, walnoten en blauwe kaas in een grote slakom (dat gaat het gemakkelijkst met je handen). Giet de dressing over de salade en meng weer. Schik de salade op een serveerschaal of op 4 bordjes en garneer die naar eigen smaak. |