|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Japan, romige zalm-misosoep, 6 p 1 l sojamelk 1/2 kop katsuobushi (zie info) 1 vel kombu/kelp van 10 bij 10 centimeter 3 kleine wortels, in stukken gesneden 3 kleine knolrapen, in wiggen gesneden 3 el witte miso 1 el suiker, alleen als de sojamelk ongezoet is 225 g zalm (buikstuk), in blokjes gesneden 2 lente-uitjes, dun gesneden zout naar smaak Bereiding Doe de sojamelk, de bonitovlokken en de kombu in een pan en breng het geheel aan de kook. laat de soep met het deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken. Zeef de soep om de katsuobushi en de kombu te verwijderen. Voeg de wortels en knolrapen toe, doe het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes verder koken tot de groenten gaar zijn. Schep wat van de sojamelk in een kom en klop er de miso en suiker door tot ze opgelost zijn. Giet het mengsel terug in de soep en voeg zout naar smaak toe. Doe de stukken zalm in de soep en laat die 10 à 15 minuten meegaren. Ale je een minder vet deel van de zalm gebruikt, is een paar minuten garen al voldoende. Serveer de soep met een kom rijst of brood met een harde korst. Katsuobushi is het Japanse woord voor gedroogde, geschaafde bonito(tonijn) vlokken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|