R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SAKE NO TO NYU JIRU
Japan, romige zalm-misosoep, 6 p

1 l sojamelk
1/2 kop katsuobushi (zie info)
1 vel kombu/kelp van 10 bij 10 centimeter
3 kleine wortels, in stukken gesneden
3 kleine knolrapen, in wiggen gesneden
3 el witte miso
1 el suiker, alleen als de sojamelk ongezoet is
225 g zalm (buikstuk), in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, dun gesneden
zout naar smaak


Bereiding


Doe de sojamelk, de bonitovlokken en de kombu in een pan en breng het geheel aan de kook. laat de soep met het deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken.
Zeef de soep om de katsuobushi en de kombu te verwijderen.

Voeg de wortels en knolrapen toe, doe het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes verder koken tot de groenten gaar zijn.
Schep wat van de sojamelk in een kom en klop er de miso en suiker door tot ze opgelost zijn.
Giet het mengsel terug in de soep en voeg zout naar smaak toe.
Doe de stukken zalm in de soep en laat die 10 à 15 minuten meegaren. Ale je een minder vet deel van de zalm gebruikt, is een paar minuten garen al voldoende.

Serveer de soep met een kom rijst of brood met een harde korst.


Info


Katsuobushi is het Japanse woord voor gedroogde, geschaafde bonito(tonijn) vlokken.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________