![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| groentebijgerecht, India 1/4 kop mosterdolie of plantaardige olie 1 el mosterdzaad 1 el komijnzaad (optioneel) 1 el fenegriek 2 uien, gehakt 1 el verse genber, fijngesneden 1 el verse jalapeño, fijngesneden 1 el kurkuma 2 tl gemalen koriander 1 tl garam masala 1 grote bloemkool, in roosjes 1 kop doperwten 3 grote tomaten, gehakt 2 paprika's 1 kop champignons, in schijfjes 2 koppen verse spinazie zout naar smaak Bereiding Verhit de mosterdolie in een grote pan en bak er het mosterdzaad, komijnzaad en (optioneel) fenegriekzaad in tot ze gaan knetteren (ca 2 minuten). Voeg de uien, gember en jalapeño toe en bak ze 3 à 4 minuten regelmatig roerend mee. Voeg de kurkuma, koriander en garam masala toe en bak ze terwijl je roert 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, erwten, tomaten, champignons en paprika's toe en breng ze op temperatuur. Verlaag de hittetoevoer en laat de groente beetgaar worden (10 à 12 minuten). Voeg de spinazie toe en neem zodra die geslonken is de pan van het fornuis. Voeg zout naar smaak toe en serveer de sabzi.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|