R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SABZI KHORDAN
perzische collectie van kruiden/groenten, Iran

 Gebruik voor "sabzi khordan" een bundeltje van ieder van de volgende kruiden/groenten:
 
munt
bieslook
peterselie
koriander
dille
lente-ui
radijs
waterkers


Bereiding


Verwijder de stelen van de peterselie, dille, koriander, basilicum en munt.
Verwijder het blad van de radijsjes en het hardere groene gedeelte van de lente-ui.
Snijd alle kruiden in eebare stukken.

Was de kruiden zorgvuldig in een grote kom of emmer en laat ze vervolgens uitdruppen in een vergiet of droog ze met behulp van een slacentrifuge.
Schik de kruiden op een schaal.


Info


"Sabzi khordan" vergezelt in Iran iedere dag nagenoeg iedere hoofdmaaltijd.
Sabz betekent "groen"  en "sabzi" betekent "kruiden/groenten". "Khordan" betekent "eten".
Het eten van kruiden en groenten bij bijna iedere maaltijd is een diepgewortelde traditie in de Iraanse keuken, waarin kruiden in feite als groenten gezien worden.  Alle kruiden zijn gewoonlijk dagvers.
Zo'n schaal met kruiden wordt op tafel gezet en bij het eten doorgegeven zodat ieder er een handvol uit kan nemen. De geur en smaak van Sabzi khordan versterken de smaak van ieder gerecht, inclusief rijstschotels en Iraanse stews.


NOON PANEER SABZI


"Noon paneer sabzi" is "sabzi khordan" geserveerd met platbrood als lavash of pitabrood met fetakaas en walnoten, eigenlijk is dat al een (lichte) maaltijd op zich.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________