|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
perzische collectie van kruiden/groenten, Iran Gebruik voor "sabzi khordan" een bundeltje van ieder van de volgende kruiden/groenten: munt bieslook peterselie koriander dille lente-ui radijs waterkers Bereiding Verwijder de stelen van de peterselie, dille, koriander, basilicum en munt. Verwijder het blad van de radijsjes en het hardere groene gedeelte van de lente-ui. Snijd alle kruiden in eebare stukken. Was de kruiden zorgvuldig in een grote kom of emmer en laat ze vervolgens uitdruppen in een vergiet of droog ze met behulp van een slacentrifuge. Schik de kruiden op een schaal. Info "Sabzi khordan" vergezelt in Iran iedere dag nagenoeg iedere hoofdmaaltijd. Sabz betekent "groen" en "sabzi" betekent "kruiden/groenten". "Khordan" betekent "eten". Het eten van kruiden en groenten bij bijna iedere maaltijd is een diepgewortelde traditie in de Iraanse keuken, waarin kruiden in feite als groenten gezien worden. Alle kruiden zijn gewoonlijk dagvers. Zo'n schaal met kruiden wordt op tafel gezet en bij het eten doorgegeven zodat ieder er een handvol uit kan nemen. De geur en smaak van Sabzi khordan versterken de smaak van ieder gerecht, inclusief rijstschotels en Iraanse stews. "Noon paneer sabzi" is "sabzi khordan" geserveerd met platbrood als lavash of pitabrood met fetakaas en walnoten, eigenlijk is dat al een (lichte) maaltijd op zich.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |