R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodj, in schijfjes va
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
SABICH
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Israël





2 pruimtomaten
zout
olijfolie/plantaardige olie
1 aubergine
1/2 grote komkommer zonder zaad
2 el vers citroensap
1 el platte peterselie
200 g kool
2 el witte wijnazijn
4 pitabroodjes
3/4 kop humus
1/2 kop tahini
4 hardgekookte eieren
ambasaus

verder:
"pickles"
 
Bereiding


Kook de eieren hard en snijd ze in schijfjes.
Halveer de tomaten, schep er de pulp uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de aubergine in schijven van 12 à 13 mm.
Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden, schep er met een theelepeltje het zaad uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schaaf de kool of snijd die in smalle reepjes.

Bereid de voor sabisch benodigde condimenten/sauzen (hummus, tahinisaus, ambasaus) tenzij je met kant-en- klaar produkten werkt.
Klik op repectievelijk hummus, tahinisaus en ambasaus voor de betreffende recepten.

Doe de tomaten in een op een kom geplaatste fijnmazige zeef, strooi er wat zout op en laat ze uitlekken (ca 30 minuten).
Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie ( ca 3 mm) in een ruime koekenpan en bak er de plakken aubergine in tot ze zacht zijn en beide kanten egaal goudgeel kleuren (ca 5 minuten). Verlaag de temperatuur als de olie begint te roken.
Leg de gebakken plakken aubergine op een met keukenpapier bedekt bord en bestrooi ze met zout.

Giet het losgekomen vocht van de tomaten weg.
Doe de tomaten, de komkommer, het citroensap, de peterselie en zout naar smaak in een middelgrote kom en meng ze.

Doe de koolreepjes eveneens in een kom, voeg de azijn en zout toe en schud de kom tot de koolreepjes er gelijkmatig mee bedekt zijn.

Snijd een pitabroodje zo open dat je het grotendeels kunt vullen. Bestrijk de binnenkanten van het broodje gelijkmatig met 3 eetlepels hummus.
Stop 2 à 3 schijven aubergine in het broodje en bedruip iedere schijf met een eetlepel tahinisaus. Schep er plakjes hardgekookte ei op, "pickles" (ingemaakt zuur), de resterende tahinisaus, de tomaten-komkommersalade, koolreepjes en last but not least ambasaus.


Info

 









naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________