|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodj, in schijfjes va Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Israël 2 pruimtomaten zout olijfolie/plantaardige olie 1 aubergine 1/2 grote komkommer zonder zaad 2 el vers citroensap 1 el platte peterselie 200 g kool 2 el witte wijnazijn 4 pitabroodjes 3/4 kop humus 1/2 kop tahini 4 hardgekookte eieren ambasaus verder: "pickles" Bereiding Kook de eieren hard en snijd ze in schijfjes. Halveer de tomaten, schep er de pulp uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de aubergine in schijven van 12 à 13 mm. Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden, schep er met een theelepeltje het zaad uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schaaf de kool of snijd die in smalle reepjes. Bereid de voor sabisch benodigde condimenten/sauzen (hummus, tahinisaus, ambasaus) tenzij je met kant-en- klaar produkten werkt. Klik op repectievelijk hummus, tahinisaus en ambasaus voor de betreffende recepten. Doe de tomaten in een op een kom geplaatste fijnmazige zeef, strooi er wat zout op en laat ze uitlekken (ca 30 minuten). Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie ( ca 3 mm) in een ruime koekenpan en bak er de plakken aubergine in tot ze zacht zijn en beide kanten egaal goudgeel kleuren (ca 5 minuten). Verlaag de temperatuur als de olie begint te roken. Leg de gebakken plakken aubergine op een met keukenpapier bedekt bord en bestrooi ze met zout. Giet het losgekomen vocht van de tomaten weg. Doe de tomaten, de komkommer, het citroensap, de peterselie en zout naar smaak in een middelgrote kom en meng ze. Doe de koolreepjes eveneens in een kom, voeg de azijn en zout toe en schud de kom tot de koolreepjes er gelijkmatig mee bedekt zijn. Snijd een pitabroodje zo open dat je het grotendeels kunt vullen. Bestrijk de binnenkanten van het broodje gelijkmatig met 3 eetlepels hummus. Stop 2 à 3 schijven aubergine in het broodje en bedruip iedere schijf met een eetlepel tahinisaus. Schep er plakjes hardgekookte ei op, "pickles" (ingemaakt zuur), de resterende tahinisaus, de tomaten-komkommersalade, koolreepjes en last but not least ambasaus. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |