![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p., India ![]() 1 kg rundvlees, in blokjes van 2 1/2 cm 1 el komijnzaad 5 kardemompitten 4 gedroogde chilipepertjes 1 tl zwarte peperbolletjes 1 tl fenegriekzaad 2 tl korianderpoeder 1 tl kaneel 1 tl zwarte mosterdzaadjes 1/2 tl kurkumapoeder 2 el olie 1 grote ui, fijngehakt 2 1/2 cm verse gember, fijngehakt 2 teentjes knoflook, geperst 125 ml runderbouillon 1/2 tl rietsuiker 4 el witte wijnazijn 1/2 tl zout optioneel: 1 blik gepelde tomaten Bereiding Doe het komijnzaad, de chilipepers, peperbolletjes, kardamomzaden, fenegriekzaad en mosterdzaad in een vijzel en maal ze fijn. Doe het mengsel in een kommetje en voeg er zout, suiker en de witte wijnazijn aan toe. Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit daar de ui 5 minuten in. Voeg de ui vervolgens aan het kruidenmengsel toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een pasta. Verhit de rest van de olie in de braadpan en bak er de blokjes vlees een minuut of 10 in. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gember en knoflook 2 minuten in het in de pan achtergebleven vet. Voeg de koriander en de kurkuma toe. Roerbak ze 2 minuten mee. Voeg de kuidenpasta toe en bak die 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan met toevoeging van 3 dl water. Zet het deksel op de pan en laat het vlees 1 a 1 1/2 uur sudderen. Serveer de vindaloo met rijst en/of papadums, raita (zie het recept "Raita") en lassi (zie het recept "Lassi"). Eindig de maaltijd met een verkoelend gerecht als een papayasmoothie of mango-ijs. Vindaloo, één van de heetste Indiase curry's, heeft Portugese wortels. Vindaloo is een samenvoeging van vin (vinegar, azijn) en aloo (van alho, het Portugese woord voor knoflook). Vindaloo kan ook bereid worden worden met kip of vis. De baktijden moeten dan wel aangepast worden. Aan runder en kipvindaloo kunnen desgewenst gepelde tomaten worden toegevoegd en aan visvindaloo kokosmelk. Ik vind (runder)vindaloo heerlijk. Het is mijn favoriete Indiase gerecht maar er onbekommerd 4 fijngemalen gedroogde chilipepers aan toevoegen, is voor mij niet weggelegd. Ik ben tot 2 gekomen en daar voel ik me wel bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|