R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 RÖSTITAART
6 p., Zwitserland





1 k aardappels, vastkokend
2 1/2 el patentbloem
1 ei
1 teen knoflook, geperst
1 kleine ui, geraspt
60 g boter, gesmolten
zout en peper

Variaties:
75 g ham, spek, of bacon in stukjes of reepjes
50 g emmenthal of gruyère, geraspt






Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Bekleed een ronde bakvorm met een diameter van 21 à 22 cm met bakpapier.

Schil de aardappels en rasp ze grof.
Verzamel de rasp op een schone keukendoek, pak de hoeken bij elkaar en pers zoveel mogelijk vocht uit de rasp.

Doe de uitgeknepen aardappelrasp in een kom

Rasp de ui en voeg die met de patentbloem, het ei, de geperste knoflook, de gesmolten boter en royaal zout en peper aan de aardappelrasp in de kom toe. Meng alle ingrediënten zorgvuldig.

Doe het aardappelraspmengsel in de bakvorm, druk het wat aan en strijk het glad.

Zet de bakvorm bedekt met aluminiumfolie in de voorverwamde oven. Bak de röstitaart 50 minuten, eerst een half uur afgedekt met aluminiumfolie en daaropaansluitend 20 minuten zonder de folie.
De tijd kan per oven varëren.

Laat de taart 5 minuten in de bakvorm "rusten" en doe die vervolgens over op een serveerschaal.

Serveer de röstitaart in punten.


Info


Variaties: voeg ook 75 g fijngehakte ham, spek of bacon aan het aardappelraspmengsel toe en/of strooi wat geraspte emmenthal of gruyère over de röstitaart voor je die in de oven plaatst.
 



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________