![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
6 p., Zwitserland ![]() 1 k aardappels, vastkokend 2 1/2 el patentbloem 1 ei 1 teen knoflook, geperst 1 kleine ui, geraspt 60 g boter, gesmolten zout en peper Variaties: 75 g ham, spek, of bacon in stukjes of reepjes 50 g emmenthal of gruyère, geraspt ![]() Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Bekleed een ronde bakvorm met een diameter van 21 à 22 cm met bakpapier. Schil de aardappels en rasp ze grof. Verzamel de rasp op een schone keukendoek, pak de hoeken bij elkaar en pers zoveel mogelijk vocht uit de rasp. Doe de uitgeknepen aardappelrasp in een kom Rasp de ui en voeg die met de patentbloem, het ei, de geperste knoflook, de gesmolten boter en royaal zout en peper aan de aardappelrasp in de kom toe. Meng alle ingrediënten zorgvuldig. Doe het aardappelraspmengsel in de bakvorm, druk het wat aan en strijk het glad. Zet de bakvorm bedekt met aluminiumfolie in de voorverwamde oven. Bak de röstitaart 50 minuten, eerst een half uur afgedekt met aluminiumfolie en daaropaansluitend 20 minuten zonder de folie. De tijd kan per oven varëren. Laat de taart 5 minuten in de bakvorm "rusten" en doe die vervolgens over op een serveerschaal. Serveer de röstitaart in punten. Variaties: voeg ook 75 g fijngehakte ham, spek of bacon aan het aardappelraspmengsel toe en/of strooi wat geraspte emmenthal of gruyère over de röstitaart voor je die in de oven plaatst. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |