R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ROMIGE SPERZIEBONENSOEP
voorgerecht, 4 p., Hongarije




 
450 g sperziebonen, in grove stukken gesneden
2 el olijfolie
2 tl boter
2 tenen knoflook, geperst
1 middelgrote ui, in stukjes gesneden
1 el maizena
2 koppen water
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 el peterselie, fijngehakt
125 ml zure room
1/4 kop amandelschaafsel
1 tl paprikapoeder

optioneel:
1 blokje groentenbouillon.


Bereiding


Verhit 1 el olijfolie en 2 tl boter in een soeppan en sauteer er de knolook in tot die gaat kleuren.
Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze 3 à 4 minuten mee.

Voeg de sperziebonen en zout toe en roer ze door het knoflook-uimengsel.
Strooi er de maizena over en voeg geleidelijk het water toe. Roer tot de maizena door het water is opgenomen en breng het geheel aan de kook.
Laat vervolgens de sperziebonen op lage temperatuur 20 minuten garen. Voeg tijdens het garen peper naar snaak en indien gewenst het bouillonblokje toe.

Laat de soep wat afkoelen en pureer die dan (keukenmachine).

Voeg de peterselie aan de soep toe, roer er de zure room door en breng de soep weer op temparatuur.

Verhit in een pannetje de resterende eetlepel olijfolie en bak er het de amandelschaafsel in tot het licht gebruind is. Roer er het paprikapoeder door.

Schep de soep in serveerkommen en strooi er wat amandelschaafsel over.

Direkt serveren.


Info


In het originele recept wordt geen bouillon toegevoegd. Met de toevoeging van (slechts) één blokje groentenbouillon komt de smaak van deze soep naar mijn idee volkomen volkomen tot zijn recht.

 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________