|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Hongarije 450 g sperziebonen, in grove stukken gesneden 2 el olijfolie 2 tl boter 2 tenen knoflook, geperst 1 middelgrote ui, in stukjes gesneden 1 el maizena 2 koppen water zout en versgemalen zwarte peper naar smaak 2 el peterselie, fijngehakt 125 ml zure room 1/4 kop amandelschaafsel 1 tl paprikapoeder optioneel: 1 blokje groentenbouillon. Bereiding Verhit 1 el olijfolie en 2 tl boter in een soeppan en sauteer er de knolook in tot die gaat kleuren. Voeg de stukjes ui toe en sauteer ze 3 à 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen en zout toe en roer ze door het knoflook-uimengsel. Strooi er de maizena over en voeg geleidelijk het water toe. Roer tot de maizena door het water is opgenomen en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens de sperziebonen op lage temperatuur 20 minuten garen. Voeg tijdens het garen peper naar snaak en indien gewenst het bouillonblokje toe. Laat de soep wat afkoelen en pureer die dan (keukenmachine). Voeg de peterselie aan de soep toe, roer er de zure room door en breng de soep weer op temparatuur. Verhit in een pannetje de resterende eetlepel olijfolie en bak er het de amandelschaafsel in tot het licht gebruind is. Roer er het paprikapoeder door. Schep de soep in serveerkommen en strooi er wat amandelschaafsel over. Direkt serveren. In het originele recept wordt geen bouillon toegevoegd. Met de toevoeging van (slechts) één blokje groentenbouillon komt de smaak van deze soep naar mijn idee volkomen volkomen tot zijn recht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|