R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ROEMEENSE APPELSOEP
voorgerecht, 4 p., Roemenië





1 koolrabi
3 wortels
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika, zaad verwijderd
2 tomaten, ontveld en zaad verwijderd
3 el olie
2 l kippenbouillon
6 grote groene appels
3 el bloem
150 ml (slag)room
1 el kristalsuiker
2 à 3 el citroensap
zout en versgemalen zwarte peper

verder:
schijfjes citroen
brood met een harde, stevige korst


Bereiding


Snijd de koolrabi, de wortels, de bleekselderij, de paprika en de tomaten in blokjes en doe ze in een grote pan.
Voeg de olie toe en bak de blokjes groenten 5 à 6 minuten tot ze wat zachter zijn.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg de stukjes appel aan de soep toe en laat ze 15 minuten meegaren.
Meng in een kom de bloem en de room en roer het mengsel door de soep.
Breng de soep weer aan de kook.
Voeg de suiker, het citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Serveer er partjes citroen en stevig brood bij.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________