|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Roemenië 1 koolrabi 3 wortels 2 stengels bleekselderij 1 groene paprika, zaad verwijderd 2 tomaten, ontveld en zaad verwijderd 3 el olie 2 l kippenbouillon 6 grote groene appels 3 el bloem 150 ml (slag)room 1 el kristalsuiker 2 à 3 el citroensap zout en versgemalen zwarte peper verder: schijfjes citroen brood met een harde, stevige korst Bereiding Snijd de koolrabi, de wortels, de bleekselderij, de paprika en de tomaten in blokjes en doe ze in een grote pan. Voeg de olie toe en bak de blokjes groenten 5 à 6 minuten tot ze wat zachter zijn. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 45 minuten zachtjes koken. Schil ondertussen de appels. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de stukjes appel aan de soep toe en laat ze 15 minuten meegaren. Meng in een kom de bloem en de room en roer het mengsel door de soep. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de suiker, het citroensap en zout en peper naar smaak toe. Serveer er partjes citroen en stevig brood bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|