R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  RODE UIENTAART MET GEITENKAAS
hoofdgerecht, 4 p., Nederland





het deeg
:

100 g boter
225 g bloem
50 g cheddar, geraspt
1/2 tl gemalen mosterdzaad
een beetje cayennepeper
1 ei, losgeklopt

de vulling:

900 g rode uien
250 g geitenkaas
90 ml balsamico
25 g boter
een beetje olijfolie
1 tl gedroogde tijm
2 el honing
zout en peper
cayennepeper


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Doe de boter, de bloem, de cheddar, mosterdpoeder en een beetje cayenne in de foodprocessor en puls de ingrediënten tot een fijn kruim.

Stort de massa op je werkblad. Voeg er zoveel water aan toe als nodig is om er een samenhangend deeg van de kneden. Waarschijnlijk is een paar eetlepels water al voldoende.

Laat het deeg in plastic folie gewikkeld een half uurtje rusten in de koelkast.

Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit in de vorm van het bakblik waarin je de taart wilt bakken. Zorg dat het deeg naar alle kanten een paar centimeter ruimer is dan het oppervlak van het bakblik, zodat je ook genoeg deeg hebt voor een taartrand.

Bekleed de taartvorm (bodem en rand) met het uitgerolde deeg.

Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven (10 à 15 minuten).

Laat de taartbodem in de bakvorm afkoelen.

Maak de uien schoon en snijd ze in vieren. Snijd de kwarten vervolgens in dunne schijfjes.

Verrhit 25 g boter in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de uiringen toe en bak ze aan.
Voeg de  balsamico-azijn, honing en en tijm toe. Laat de uien op laag vuur karameliseren en vocht verliezen (ca 30 minuten).

Laat het uimengsel afkoelen.

Bestrijk de voorgebakken taartbodem met eiwit en zet die in de oven. Haal de taartbodem er na 5 minuten weer uit. Het eiwit helpt te voorkomen dat de taartbodem zompig wordt.

Verspreid het uienmengsel over de taartbodem  en verdeel er de geitenkaas over. Strooi een beetje cayennepeper over de kaas.

Zet de taart in de oven (200 C ). Stel de baktijd in op 20 minuten.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________