|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland het deeg: 100 g boter 225 g bloem 50 g cheddar, geraspt 1/2 tl gemalen mosterdzaad een beetje cayennepeper 1 ei, losgeklopt de vulling: 900 g rode uien 250 g geitenkaas 90 ml balsamico 25 g boter een beetje olijfolie 1 tl gedroogde tijm 2 el honing zout en peper cayennepeper Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Doe de boter, de bloem, de cheddar, mosterdpoeder en een beetje cayenne in de foodprocessor en puls de ingrediënten tot een fijn kruim. Stort de massa op je werkblad. Voeg er zoveel water aan toe als nodig is om er een samenhangend deeg van de kneden. Waarschijnlijk is een paar eetlepels water al voldoende. Laat het deeg in plastic folie gewikkeld een half uurtje rusten in de koelkast. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit in de vorm van het bakblik waarin je de taart wilt bakken. Zorg dat het deeg naar alle kanten een paar centimeter ruimer is dan het oppervlak van het bakblik, zodat je ook genoeg deeg hebt voor een taartrand. Bekleed de taartvorm (bodem en rand) met het uitgerolde deeg. Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven (10 à 15 minuten). Laat de taartbodem in de bakvorm afkoelen. Maak de uien schoon en snijd ze in vieren. Snijd de kwarten vervolgens in dunne schijfjes. Verrhit 25 g boter in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de uiringen toe en bak ze aan. Voeg de balsamico-azijn, honing en en tijm toe. Laat de uien op laag vuur karameliseren en vocht verliezen (ca 30 minuten). Laat het uimengsel afkoelen. Bestrijk de voorgebakken taartbodem met eiwit en zet die in de oven. Haal de taartbodem er na 5 minuten weer uit. Het eiwit helpt te voorkomen dat de taartbodem zompig wordt. Verspreid het uienmengsel over de taartbodem en verdeel er de geitenkaas over. Strooi een beetje cayennepeper over de kaas. Zet de taart in de oven (200 C ). Stel de baktijd in op 20 minuten. |