|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., België 6 flinke rode uien roomboter 1 teen knoflook 1 flesje geuze-lambiek 1 1/2 l runderbouillon 2 laurierblaadjes een paar takjes tijm peper en zout Bereiding Snijd de uien in halve of in kwartringen. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en fruit er uien op laag vuur een half uurtje in, zodat het zoet in de uien goed tot ontwikkeling komt. Voeg een geperste teen knoflook toe en fruit die een paar minuten mee. Giet de geuze-lambiek bij de uien en laat die op middelhoog vuur flink inkoken. Verwarm de runderbouillon en voeg die aan het uien-geuzemengsel toe. Voeg ook de laurier en de tijm toe en laat de soep nog 20 minuten op laag vuur staan. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Info
Een heerlijke uiensoep, even rijk en smaakvol als klassiek Franse uiensoep maar dan anders. De combinatie van zoete rode ui en wat zure dubbelgegiste eigenzinnige geuze geeft de soep een geheel eigen karakter. Ook deze variant gaat goed samen met stokbrood of croutons en kaas. Kies wat de kaas betreft een soort met stevige smaken, b.v. geitenkaas. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|