R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
RODE PAPRIKA-TIJMSALADE
bijgerecht, 4 p., Hongarije






4 rode paprika's, in vieren gesneden, zaad verwijderd
4 tenen knoflook, in dunne plakjes  gesneden
1/2 dl zonnebloemolie
1/2 dl olijfolie
1/2 dl witte wijnazijn
8 takjes tijm
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de paprika's toe en bruin ze aan beide kanten, de kanten met vel het eerst.

Doe de paprika's als ze gaar zijn in een kom en dek die af met folie. Zet de kom terzijde en laat die 20 minuten ongemoeid staan.

Pel het vel van de paprikakwarten.  Doe de paprika's in een kom, druppel er de olijfolie en witte wijnazijn over, voeg de plakjes knoflook toe en strooi er zout en peper naar smaak over. Schep het geheel even om.

De salade is op zijn best als die een uur of 12 vóór consumptie in de koelkast op smaak heeft kunnen komen.

Een aardig bijgerecht, in het bijzonder bij gegrild vlees.
 

Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________