|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4 p., Hongarije 4 rode paprika's, in vieren gesneden, zaad verwijderd 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden 1/2 dl zonnebloemolie 1/2 dl olijfolie 1/2 dl witte wijnazijn 8 takjes tijm zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de paprika's toe en bruin ze aan beide kanten, de kanten met vel het eerst. Doe de paprika's als ze gaar zijn in een kom en dek die af met folie. Zet de kom terzijde en laat die 20 minuten ongemoeid staan. Pel het vel van de paprikakwarten. Doe de paprika's in een kom, druppel er de olijfolie en witte wijnazijn over, voeg de plakjes knoflook toe en strooi er zout en peper naar smaak over. Schep het geheel even om. De salade is op zijn best als die een uur of 12 vóór consumptie in de koelkast op smaak heeft kunnen komen. Een aardig bijgerecht, in het bijzonder bij gegrild vlees.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|