|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
geroosterde varkensbuik gekruid met komijn en knoflook, 4 à 6 p., Ierland 1 1/2 kilo varkensbuik (spek) met zwoerd 300 ml kippenbouillon zout en versgemalen zwarte peper 2 el komijnzaad, geroosterd en gemalen 6 tenen knoflook, geperst 2 tl zout 3 el olijfolie Bereiding Verwarm de oven voor op 150 C. Meng de komijn, de knoflook en zout en voeg er wat olijfolie aan toe zodat je er een pasta van kunt vormen. Maak in een dicht patroon met een scherp mes sneden in de zwoerd tot in de vetlaag eronder maar niet tot in het vlees. Masseer de pasta in de inkervingen en leg de varkensbuik met de zwoerdkant naar boven in een bakblik. Rooster de varkensbuik 3 1/2 à 4 uur in de oven. Verhoog dan de temperatuur naar 220 C en rooster het vlees nog een kwartier voor een krokante korst. Leg het vlees op een snijplank en laat het nog een kwartier rusten in de (uitgeschakelde) oven. Maak de jus in de tussentijd. Giet overtollig vet uit het bak/roosterblik. Giet er de warme bouillon bij en roer om de op de bodem gekarameliseerde laag los te maken. Wil je dit gebeuren bespoedigen doe dan wat ijsklontjes bij de jus, waardoor het vet sneller stolt. Breng de jus in een pannetje aan de kook en voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Snijd het vlees in schijven en serveer die met de jus. Ouderwets bereid speklapjes hebben mij nooit kunnen bekoren maar op de wijze bereide varkensbuik is een waar culinair genoegen. |