R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ROAST PORK BELLY WITH A CUMIN AND GARLIC RUB
geroosterde varkensbuik gekruid met komijn en knoflook, 4 à 6 p., Ierland

1 1/2 kilo varkensbuik (spek) met zwoerd
300 ml kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
2 el komijnzaad, geroosterd en gemalen
6 tenen knoflook, geperst
2 tl zout
3 el olijfolie


Bereiding


Verwarm de oven voor op 150 C.
Meng de komijn, de knoflook en zout en voeg er wat olijfolie aan toe zodat je er een pasta van kunt vormen.
Maak in een dicht patroon met een scherp mes sneden in de zwoerd tot in de vetlaag eronder maar niet tot in het vlees.
Masseer de pasta in de inkervingen en leg de varkensbuik met de zwoerdkant naar boven in een bakblik.
Rooster de varkensbuik 3 1/2 à 4 uur in de oven.
Verhoog dan de temperatuur naar 220 C en rooster het vlees nog een kwartier voor een krokante korst.
Leg het vlees op een snijplank  en laat het nog een kwartier rusten in de (uitgeschakelde) oven.

Maak de jus in de tussentijd.  Giet overtollig vet uit het bak/roosterblik.  Giet er de warme bouillon bij en roer om de op de bodem gekarameliseerde laag los te maken. Wil je dit gebeuren bespoedigen doe dan wat ijsklontjes bij de jus, waardoor het vet sneller stolt.

Breng de jus in een pannetje aan de kook en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
Snijd het vlees in schijven en serveer die met de jus.


Info


Ouderwets bereid speklapjes hebben mij nooit kunnen bekoren maar op de wijze bereide varkensbuik is een waar culinair genoegen.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________