R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
REVIRO
gebakken deeg, Paraguay

5 koppen patentbloem
1 tl zout
ca 1 kop water
2 el margarine of 4 el plantaardige olie

optioneel:
een ei (zie info)


Bereiding


Meng in een kom de bloem en het zout.

Voeg terwijl je met een houten lepel krachtig roert geleidelijkaan het water toe. Roer tot er een min of meer samenhangend deeg is ontstaan. Vorm een rechthoek van het deeg.

Verhit op middelhoge temperatuur de margarine of olie in een (gietijzeren of roestvrijstalen) pan en plaats er het deeg in zijn geheel in. Bak de boven- en onderkant van de deegrechthoek tot ze lichtbruin gekleurd zijn (ca 3 minuten per kant) en bewerk het deeg dan met een houten lepel  tot het in kleine stukken uiteenvalt.
Bak de kleine "deegcroutons" ca 10 minuten op middellage temperatuur tot ze licht gebruind en gaar zijn (ca 10 minuten).


Info


Er wordt aan revirodeeg ook wel een ei toegevoegd (reviro con huevos) en het is inmiddels algemeen gebruikelijk patentbloem te vervangen door maismeel maar die behoren niet tot het oorspronkelijke recept, dat voortgekomen is uit de beroerde levensomstandigheden (laat 19 de eeuw) van de arbeiders op de (thee)plantages, die lange periodes van smorgens tot s'avonds sloofden zonder enige zorg van hun bazen, zoals fatsoenlijke  maaltijden. Alleen bloem en vet waren er altijd wel aanwezig. Met die paar ingrediënten en water kon deeg gemaakt worden, deeg waarvan op primitive wijze een soort brood bereid kon worden dat als ontbijt gegeten werd om energie op te doen voor de volgende dag zware arbeid.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________