|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gebakken deeg, Paraguay 5 koppen patentbloem 1 tl zout ca 1 kop water 2 el margarine of 4 el plantaardige olie optioneel: een ei (zie info) Bereiding Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg terwijl je met een houten lepel krachtig roert geleidelijkaan het water toe. Roer tot er een min of meer samenhangend deeg is ontstaan. Vorm een rechthoek van het deeg. Verhit op middelhoge temperatuur de margarine of olie in een (gietijzeren of roestvrijstalen) pan en plaats er het deeg in zijn geheel in. Bak de boven- en onderkant van de deegrechthoek tot ze lichtbruin gekleurd zijn (ca 3 minuten per kant) en bewerk het deeg dan met een houten lepel tot het in kleine stukken uiteenvalt. Bak de kleine "deegcroutons" ca 10 minuten op middellage temperatuur tot ze licht gebruind en gaar zijn (ca 10 minuten). Er wordt aan revirodeeg ook wel een ei toegevoegd (reviro con huevos) en het is inmiddels algemeen gebruikelijk patentbloem te vervangen door maismeel maar die behoren niet tot het oorspronkelijke recept, dat voortgekomen is uit de beroerde levensomstandigheden (laat 19 de eeuw) van de arbeiders op de (thee)plantages, die lange periodes van smorgens tot s'avonds sloofden zonder enige zorg van hun bazen, zoals fatsoenlijke maaltijden. Alleen bloem en vet waren er altijd wel aanwezig. Met die paar ingrediënten en water kon deeg gemaakt worden, deeg waarvan op primitive wijze een soort brood bereid kon worden dat als ontbijt gegeten werd om energie op te doen voor de volgende dag zware arbeid.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |