|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
RETTICH-KARTOFFELSUPPE
rettich-aardappelsoep, 4 p., Duitsland
600 g aardappels 300 g rettich, wit of zwart 1 teentje knoflook olijfolie 1 ui 800 ml groentenbouillon 1 glas wite wijn 200 ml slagroom zout en peper
Bereiding
Schil de aardappels en de rettich en snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd die grof. Pers een teen knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak er de aardappels, de ui en knoflook in aan. Blus het geheel na een minuut of 5 af met de witte wijn. Laat de wijn grotendeels verdampen. Voeg de groentenbouillon toe en breng die aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de aardappels zo goed als gaar zijn. Voeg de rettich toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan. Pureer de soep. Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|