R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
RETTICH-KARTOFFELSUPPE

rettich-aardappelsoep, 4 p., Duitsland





600 g aardappels
300 g rettich, wit of zwart
1 teentje knoflook
olijfolie
1 ui
800 ml groentenbouillon
1 glas wite wijn
200 ml slagroom
zout en peper


Bereiding


Schil de aardappels en de rettich en snijd ze in stukken.
Pel de ui en snijd die grof.
Pers een teen knoflook.

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en bak er de aardappels, de ui en knoflook in aan.
Blus het geheel na een minuut of 5 af met de witte wijn.
Laat de wijn grotendeels verdampen.

Voeg de groentenbouillon toe en breng die aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de aardappels zo goed als gaar zijn.
Voeg de rettich toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan.

Pureer de soep.

Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.


Info














naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________