![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
REFRIED BEANS 4 p., Nicaragua 2 1/2 kop zwarte bonen een paar liter water ui(en), fijn gesneden, naar smaak 2 tenen knoflook, geperst plantaardige olie zout en peper, naar smaak 1 tomaat, in stukjes gehakt, naar smaak verse koriander optioneel: 1/ tl komijn chilipoeder, naar smaak voor de garnering: verse koriander
bereiding
Laat de bonen geruime tijd (een nacht) in ruim water wellen. Kook de bonen tot ze gaar zijn. Ze zijn gaar als ze zacht zijn en het velletje gaat barsten. Heb je een snelkookpan, gebruik die dan want dat bespaart flink wat tijd. Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit er de stukjes ui en de knoflook in met de komijn (optioneel) tot de stukjes ui glazig zijn. Giet het kookwater van de bonen af. Vang een deel ervan op (ca 1/2 kop). Voeg de gekookte bonen en 1/4 kop kookwater aan de pan met de gefruite uien toe. Stamp de bonen in de pan met een aardappelpureestamper fijn. Breng het gepureerde bonenmengsel op smaak met zout en peper. Voeg de in stukjes gehakte tomaat toe en roer ze door de puree. Laat de pan nog even op het vuur staan zodat de refried beans weer op temperatuur komen.
info
"Refried" betekent niet dat de bonen 2 maal gebakken zijn. "Refried" is afgeleid van de Spaanse naam voor dit gerecht "frijoles refritos". Refritos betekent in het Spaans "goed gebakken/goed doorbakken" en dat is natuurlijk wat anders.
nHome | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |