R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
-  RATATOUILLE  -
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





1 aubergine
2 courgettes
1 à 2 (rode) uien
1 groene paprika
1 rode of gele paprika
 3 tenen knoflook
 6 tomaten
4 el olijfolie
2 el provencaalse kruiden
zout en peper

optioneel:
 300 g champignons


Bereiding


Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout. Terzijde zetten.
Snijd de courgettes in plakken. Snijd de plakken in vieren.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Halveer de ringen.
Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes.
Snijd de tomaten in kwarten. Halveer de kwarten.
Halveer de champignons of snijd ze in kwarten (optioneel).
Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Spoel de aubergineplakken onder de koudwaterkraan en dep ze droog. Snijd de plakken in niet te kleine stukken.

Neem een grote braadslee en doe er alle gesneden ingrediënten in.
Besprenkel ze met 4 el olijfolie.
Strooi er de procencaalse kruiden over en zout en peper naar smaak.
Meng alles goed. Dat gaat het best met beide handen.

Bedek de braadslee met aluminiumfolie. Schuif de braadslee in de oven. Laat de ratatouille -afhankelijk van de gewenste mate van gaarheid-  1 à 1 1/2 uur garen.
Verwijder na een half uur de aluminiumfolie, zodat overtollig vocht kan verdampen. Schep tijdens het verder garen de ratatouille 1 of een paar keer om.


Info


Ratatouille voldoet prima als een vegetarische hoofdmaaltijd eventueel met wat rijst of een graansoort maar gaat ook prima samen met vlees-, kip- of visgerechten.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________