|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk 1 aubergine 2 courgettes 1 à 2 (rode) uien 1 groene paprika 1 rode of gele paprika 3 tenen knoflook 6 tomaten 4 el olijfolie 2 el provencaalse kruiden zout en peper optioneel: 300 g champignons Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout. Terzijde zetten. Snijd de courgettes in plakken. Snijd de plakken in vieren. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Halveer de ringen. Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes. Snijd de tomaten in kwarten. Halveer de kwarten. Halveer de champignons of snijd ze in kwarten (optioneel). Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Spoel de aubergineplakken onder de koudwaterkraan en dep ze droog. Snijd de plakken in niet te kleine stukken. Neem een grote braadslee en doe er alle gesneden ingrediënten in. Besprenkel ze met 4 el olijfolie. Strooi er de procencaalse kruiden over en zout en peper naar smaak. Meng alles goed. Dat gaat het best met beide handen. Bedek de braadslee met aluminiumfolie. Schuif de braadslee in de oven. Laat de ratatouille -afhankelijk van de gewenste mate van gaarheid- 1 à 1 1/2 uur garen. Verwijder na een half uur de aluminiumfolie, zodat overtollig vocht kan verdampen. Schep tijdens het verder garen de ratatouille 1 of een paar keer om. Ratatouille voldoet prima als een vegetarische hoofdmaaltijd eventueel met wat rijst of een graansoort maar gaat ook prima samen met vlees-, kip- of visgerechten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|