|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
V.S. 1/2 kop mayonaise 1/2 kop zure room 1/2 kop karnemelk/melk 3/4 à 1 tl dille, gedroogd (zie info) 1/2 tl peterselie, gedroogd (zie info) 1/2 tl bieslook, gedroogd (zie info) 1/2 tl knoflookpoeder (zie info) 1/4 tl uienpoeder (zie info) 1/4 tl (of naar smaak) zeezout 1/8 tl (of naar smaak) zwarte peper, fijngemalen 3 à 4 tl versgeperst citroensap/witte azijn Bereiding Klop de mayonaise, zure room en karnemelk tot een egaal geheel. Klop er de rest van de ingrediënten door. De dressing is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Ik gebruik geen uienpoeder en geen knoflookpoeder, eenvoudigweg omdat die het wat mij betreft niet halen bij verse ui of knoflook en vaak ook een nare bijsmaak hebben. Voor ranchdressing vervang ik knoflookpoeder door 1 geperste teen verse knoflook en uienpoeder dooor 1/4 fijngesneden verse ui. Wil je een meer gladde dressing, staafmix die dan even na toevoeging van van de knoflook en ui voeg daarna de kruiden toe. Verse kruiden hebben overigens ook mijn voorkeur boven gedroogde die gewoonlijk veel smaak hebben verloren. In "mijn" ranchdressing gaat dan ook verse kruiderij.oen. "Ranch dressing" is in de U.S.A. populair als dipsaus voor zowel broccoli, wortels en bleekselderij als voor "chips, french fries, chicken wings" ofwel "bar foods" en ongeveer alles wat er gefrituurd wordt of gefrituurd kan worden zoals "fried mushrooms, fried zucchini, fried pickles, jalapeno peppers, onion rings, chicken fingers, hushpuppies. Ook "pizza, pickles, baked potatoes, wraps, tacos, pretzels, hamburgers" ondergaan vaak de ranchdressing "treatment". Dat de Amerikanen altijd hun voedsel onder tomatenketchup verstoppen is dan ook een misverstand.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |