R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 RANCH DRESSING
V.S.






1/2 kop mayonaise
1/2 kop zure room
1/2 kop karnemelk/melk
3/4 à 1 tl dille, gedroogd (zie info)
1/2 tl peterselie, gedroogd (zie info)
1/2 tl bieslook, gedroogd (zie info)
1/2 tl knoflookpoeder (zie info)
1/4 tl uienpoeder (zie info)
1/4 tl (of naar smaak) zeezout
1/8 tl (of naar smaak) zwarte peper, fijngemalen
3 à 4 tl versgeperst citroensap/witte azijn


Bereiding


Klop de mayonaise, zure room en karnemelk tot een egaal geheel. Klop er de rest van de ingrediënten door.

De dressing is in de koelkast ongeveer een week houdbaar.


Info


Ik gebruik geen uienpoeder en geen knoflookpoeder, eenvoudigweg omdat die het wat mij betreft niet halen bij verse ui of knoflook en vaak ook een nare bijsmaak hebben. Voor ranchdressing vervang ik knoflookpoeder door 1 geperste teen verse knoflook en uienpoeder dooor 1/4 fijngesneden verse ui. Wil je een meer gladde dressing, staafmix die dan even na toevoeging van van de knoflook en ui voeg daarna de kruiden toe. Verse kruiden hebben overigens ook mijn voorkeur boven gedroogde die gewoonlijk veel smaak hebben verloren. In "mijn" ranchdressing gaat dan ook verse kruiderij.oen.

"Ranch dressing" is in de U.S.A. populair als dipsaus voor zowel  broccoli, wortels en bleekselderij als voor "chips, french fries, chicken wings" ofwel "bar foods" en ongeveer alles wat er gefrituurd wordt of gefrituurd kan worden zoals "fried mushrooms, fried zucchini, fried pickles, jalapeno peppers, onion rings, chicken fingers, hushpuppies. Ook "pizza, pickles, baked potatoes, wraps, tacos, pretzels, hamburgers" ondergaan vaak de ranchdressing "treatment". Dat de Amerikanen altijd hun voedsel onder tomatenketchup verstoppen is dan ook een misverstand.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________