|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappel-salamigerecht, 4 p., Hongarije 1 kilo middelgrote aardappels 4 à 6 eieren 100 g kolbász (met paprika gekruide Hongaarse salami) 300 à 500 ml zure room margarine, boter (olijfolie) optioneel: 100 g in stukjes gesneden bacon en /of 100 à 200 g geraspte kaas Bereiding Leg de aardappels in koud water. Neem ze daar na 10 minuten uit. Spoel ze af en boen ze schoon. Kool de aardappels -in de schil- 15 à 20 minuten. Doe ondertussen de eieren in een pannetje met koud water en breng dat aan de kook. Kook de eieren 8 minuten. Dompel ze vervolgens in koud water zodat ze snel afkoelen. Giet de aardappels af en verwijder de schil zodra ze wat afgekoeld zijn. Snijd de aardappels in schijfjes. Pel de eieren en snijd die ook in schijfjes. Verwijder het vel van de kolbäsz of salami en snijd die eveneens in schijfjes. Vet een ovenschaal in met boter or margarine. Olijfolie kan ook. Leg een laagje aardappelschijfges in de schaal en strooi er zout en peper over. Leg daarop een laagje hard gekookte ei en daarop een laagje worst. Herhaal dit. Eindig met schijfjes aardappel. Verdeel de zure room over de aardappellaag en (optioneel) strooi er de bacon over en/of de geraspte kaas over. Bak het gerecht 35 à 40 minuten in een op 200 C voorverwamde oven of tot de bovenlaag een mooi goud-bruine kleur heeft. Authentieke Kolbász bemachtigen is -hier althans- een kunst. Paprika- salami is de beste vervanger. "Gewone" salami kan ook. Strooi dan wel als noodgreep paprikapoeder over de in schijfjes gesneden worst. Bij rakott krumpli worden gewoonlijk ingelegde groenten geserveerd of verse groenten in azijn. P.S. Ik heb inmiddels een webwinkel "gevonden" waar je authentieke kolbász en authentieke Csabai (een wat "spicier" variant) kunt bestellen, nl : " |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |