|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
500 g rabarber, in stukken gesneden 1200 ml water 1 kaneelstokje 150 g suiker 25 g aardappelmeel een snufje zout optioneel: aardbeien voor erbij: crème fraiche of zure room Bereiding Breng in een ruime pan het water aan de kook. Voeg de stukken rabarber en het kaneelstokje toe. Verwijder als de rabarber 5 minuten heeft gekookt het kaneelstokje en voeg de suiker toe. Laat de pan nog 3 minuten op laag vuur staan. Roer een keer. Pureer de soep. Doe het aardappelmeel in een kommetje. Voeg een klein beetje water toe en los er al roerend het aardappelmeel in op. Voeg het mengsel aan de soep toe en roer tot die wat dikker is geworden. Neem vervolgens de pan van het vuur en voeg wat zout toe. Laat de "suppe"afkoelen. Voeg indien gewenst aardbeien toe (aardbeien en rabarver combineren mooi). Serveer het dessert koud of op kamertemperatuur. Voorzie iedere portie van een eetlepel crème fraiche of zure room. Deze Rabarbrasuppe maakt nog eens duidelijk dat soep niet vanzelfsprekend een voorgerecht is. Het woord "Suppe" duidt hier op de vloeibare consistentie van het gerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |