R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

 RABARBRASUPPE


dessert, 4 p., Noorwegen





500 g rabarber, in stukken gesneden
1200 ml water
1 kaneelstokje
150 g suiker
25 g aardappelmeel
een snufje zout

optioneel:
aardbeien

voor erbij:
crème fraiche of zure room


Bereiding


Breng in een ruime pan het water aan de kook.
Voeg de stukken rabarber en het kaneelstokje toe. Verwijder als de rabarber 5 minuten heeft gekookt het kaneelstokje en voeg de suiker toe.
Laat de pan nog 3 minuten op laag vuur staan. Roer een keer.
Pureer de soep.

Doe het aardappelmeel in een kommetje. Voeg een klein beetje water toe en los er al roerend het aardappelmeel in op. Voeg het mengsel aan de soep toe en roer tot die wat dikker is geworden. Neem vervolgens de pan van het vuur en voeg wat zout toe. Laat de "suppe"afkoelen.

Voeg indien gewenst aardbeien toe (aardbeien en rabarver combineren mooi).
Serveer het dessert koud of op kamertemperatuur.
Voorzie iedere portie van een eetlepel crème fraiche of zure room.


Info


Deze Rabarbrasuppe maakt nog eens duidelijk dat soep niet vanzelfsprekend een voorgerecht is. Het woord "Suppe" duidt hier op de vloeibare consistentie van het gerecht.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________