R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| quinoa op Mexicaane manier, 4 p., Mexico 1 kop quinoa 1 el olijfolie 2 tenen knoflook, geperst 2 chilipepers, zaad verwijderd, fijngesneden 1 kop groentebouillon 1 kop maiskorrels 1 blikje (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld 1/2 tl gemalen komijn 400 g cherrytomaten 1 avocado, in blokjes het sap van 1 limoen korianderblad, gehakt Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur de olijfolie in een koekenpan en bak er de knoflook en chilipeper een halve minuut in. Spoel de quinoa onder koud stromend water. Doe de uitgelekte quinoa, de bouillon, maiskorrels, bonen, komijn plus zout en peper in de koekenpan. Voeg ook het knoflook-chilimengsel toe. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de quinoa gaar is (ca 20 minuten). Voeg zonodig extra bouillon toe. Voeg de cherrytomaten toe en laat ze op temperatuur komen (ca 5 minuten). Pers vlak voor het serveren de limoen uit over het geheel en strooi er de blokjes avocado en de fijngehakte koriander over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |