R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
- QUICHE MET ROQUEFORT EN WALNOTEN -
hartige kaas-walnotentaart, 6 à 8 p., Frankrijk

reeks 515 (141K)


voor het deeg:
220 g bloem
een beetje zout
150 g boter, gekoeld en in blokjes gesneden
1 eidooier

óf
300 g bladerdeeg

voor de vulling:
90 gram walnoten
200 gram roquefort, fijngeprakt
100 ml melk
3 eieren
2 eidooiers
200 ml room
zout en peper

optioneel:
2 el bieslook

Bereiding


Doe de bloem en het zout in een kom, voeg de blokjes boter toe en wrijf ze tussen je vingertoppen tot er kruimels ontstaan.
Voeg de eidooier en 2 à 3 tl koud water toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Maak een bol van het deeg en doe er plastic folie om. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er de quiche- of taartvorm mee. Snijd het teveel aan de randen weg.
Bak het deeg voor je het vult 10 à 15 minuten minuten blind. Bak het deeg de eerste 10 minuten met een steunvulling.
Je kunt voor de quichebodem ook bladerdeeg gebruiken. Bak ook een bladerdeegbodem eerst 10 à 15 minuten blind.
Welk deegsoort je ook gebruikt, prik er voor het bakken met een vork diverse gaatjes in.

Verlaag de oventemperatuur naar 180 C.
Rooster de walnoten in een steelpan op laag vuur en hak ze grof.
Verbrokkel de kaas en meng die met de melk, eieren, eierdooiers, room en (optioneel) bieslook. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel in de taartvorm en strooi er de walnoten over.
Bak de taart 25 tot 30 minuten of tot de vulling gestold is.

Info


Een heerlijk hartige taart met een klassieke combinatie van kaas en noten.
Eet de quiche als ze op kamertemperatuur is.
De bieslook is optioneel. Ze past qua smaak goed in het geheel en laat de quiche er aantrekkelijker uitzien.















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________