|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hartige kaas-walnotentaart, 6 à 8 p., Frankrijk voor het deeg: 220 g bloem een beetje zout 150 g boter, gekoeld en in blokjes gesneden 1 eidooier óf 300 g bladerdeeg voor de vulling: 90 gram walnoten 200 gram roquefort, fijngeprakt 100 ml melk 3 eieren 2 eidooiers 200 ml room zout en peper optioneel: 2 el bieslook Bereiding Doe de bloem en het zout in een kom, voeg de blokjes boter toe en wrijf ze tussen je vingertoppen tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier en 2 à 3 tl koud water toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Maak een bol van het deeg en doe er plastic folie om. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er de quiche- of taartvorm mee. Snijd het teveel aan de randen weg. Bak het deeg voor je het vult 10 à 15 minuten minuten blind. Bak het deeg de eerste 10 minuten met een steunvulling. Je kunt voor de quichebodem ook bladerdeeg gebruiken. Bak ook een bladerdeegbodem eerst 10 à 15 minuten blind. Welk deegsoort je ook gebruikt, prik er voor het bakken met een vork diverse gaatjes in. Verlaag de oventemperatuur naar 180 C. Rooster de walnoten in een steelpan op laag vuur en hak ze grof. Verbrokkel de kaas en meng die met de melk, eieren, eierdooiers, room en (optioneel) bieslook. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in de taartvorm en strooi er de walnoten over. Bak de taart 25 tot 30 minuten of tot de vulling gestold is. Een heerlijk hartige taart met een klassieke combinatie van kaas en noten. Eet de quiche als ze op kamertemperatuur is. De bieslook is optioneel. Ze past qua smaak goed in het geheel en laat de quiche er aantrekkelijker uitzien.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|