R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
QUICHE MET PEREN, ROCHEBARON EN WALNOTEN
4 p., hoofdgerecht, Frankrijk





1 pâte brisée (korstdeeg):
4 poires Williams
60 g walnoten
1/4 rochebaron-kaas
4 eieren
120 ml slagroom


Bereiding


Bereid allereerst de pâte brisée. Klik hier voor het recept.

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Snijd de kaas in evengrote stukjes als de peren.
Breek de eieren boven een kom en klop ze los. Voeg de room, peper en wat zout toe (niet teveel, de kaas voegt ook al zout toe) en klop ze door de eieren.

Verwarm de oven voor (180 C).

Bekleed een quichevorm met het korstdeeg.

Spreid de blokjes peer, de blokjes kaas en de gehakte noten uit over het deeg. Giet er voorzichtig het eimengsel over.

Zet de quiche in de oven en stel de baktijd in op 40 minuten.

Serveer een salade bij de quiche.






Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________